Nordisk arkitektur i en über urban fremtid?

Arrangør
Moderator
Panel

To af Nordens absolutte mest profilerede arkitekturprofiler mødes for at diskutere Nordens arkitektur. Hvad kendetegner den? Hvad kan den? Og hvordan kan man bygge visionært og bæredygtigt i fremtiden?

Det er den svenske arkitekturkritiker Mark Isitt, der i Sverige er ”verdensberømt” som den entusiastiske tv-vært på TV4-programmet Grand design Sverige, og det er grundlæggeren af Nordens mest hypede arkitektvirksomhed Snøhetta, Kjetil Thorsen.

De har begge hhv. som formidler og arkitekt bidraget med nye anskuelser på, hvordan vi skal bygge, leve og forme fremtidens byggeri.

I denne svensk-norske samtale, modereret af den danske forfatter og arkitekturekspert Kristoffer Lindhardt Weiss, vil det handle om sammenhængen mellem bygningen og dens omgivelser, hvordan bygningen møder mennesker, byen og landskaber. Og særligt, hvordan de betragter nordisk arkitektur i disse år, hvor mange sætter spørgsmålstegn ved arkitekturens rovdrift på jordens ressourcer.

Hvordan skal vi fremover bygge og bevare en form for forbundenhed med planteverdenen og naturen, i en über-urban fremtid.

Arrangementet er støttet af A.P. Møller Fonden, som del af Kulturmødets nordiske program. Samtalen er kurateret af Lise Bach Hansen.