THE GREEN LAND

Arrangør
Moderator
Panel

”The Green Land” er en storslået kunstnerisk billed- og lydfortælling skabt af den grønlanske kunstner og filminstruktør Inuk Silis Høegh i samarbejde med lydkunstner Jacob Kirkegaard.

Værket er resultatet af et flerårigt landartprojekt udført i Nuuk og omkring Maniitsoq. Det grønlandske landskab kan virke uantasteligt og evigt, men også det er under forandring forårsaget af klimaændringer og menneskets indgreb. The Green Land åbner op for overvejelser om Arktis i en global sammenhæng, og det moderne menneskets forhold til naturen.

OBS: Der skulle efter filmen være samtale mellem instruktør Inuk Silis Høegh og Helle Solvang. Samtalen er aflyst pga. sygdom. Helle Solvang introducerer filmen.

VÆRKET
”The Green Land” er opbygget i 4 satser: jord, vand, ild og luft. Hver sats viser en midlertidig kunstnerisk intervention i det arktiske landskab opnået ved brug af farve, røg eller andre enkle fysiske indgreb. Uden computergenerede effekter udfordrer værkets filmiske iscenesættelse beskuerens virkelighedsopfattelse og inviterer inden for i en drøm. Med ”The Green Land” har Inuk Silis Høegh lavet en meditation over elementerne og over vores egen flygtighed.

Arrangementet er støttet af A.P. Møller Fonden, som del af Kulturmødets nordiske program.