Børnenes Kulturmøde 2023

Arrangør

Kulturmødet & Børns Møde Med Kunsten præsenterer
Børnene indtager Kulturfjorden med Børnenes Kulturmøde. I år er der fokus på børnene som medskabere af kunsten, og børnene vil vise os, hvad fremtidens kunst og kultur kan.
Torsdag og fredag er primært for de lokale børn fra Mors, da skoler og daginstitutioner er inviteret på besøg til fantastiske musik og teateroplevelser - samtidig har de haft mulighed for at booke spændende værkstedsforløb, som bliver afviklet på Børnenes Plads i løbet af de to dage. Flere af disse er fortsættelser af workshops med professionelle kunstnere, som de lokale børn har deltaget i hjemme på skolerne i foråret 2023.
Der vil også være aktiviteter for børn, hvor man ikke skal tilmelde sig og alle - både voksne og børn - er naturligvis velkomne på Børnenes Kulturmøde.


CIRKUSTELTETS PROGRAM (Her er ikke påkrævet tilmelding)
Kl. 9-9.45 Fællessang med skoler og dagtilbud v. Morsøs Lærerband
Kl. 10.30-11.30 Mosbefængte Mogens + klassiske musikere fra Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester
Kl. 12-13 Sangskattekisten (Aarhus Musikskole)
Kl. 14-15 Netværksarrangement Kulturkanten

Workshops udbudt af Børns Møde Med Kunsten Kl. 10-13 (kræver tilmelding)
“Pang og Papmache - Samarbejde i kreativt kaos (FREDAG) v. Signe Marie Bonnici-Erichsen
“Lad os sammen skabe et kunstværk” v. Mette Boje Røgild
“Det indre dyr” v. Britt Kristensen
“Ild og Tid” v. Sara Haggins
“Plastik Forvandlinger” v. Marie Hjørnet Nielsen
“Rejsen til det uendelige” (FREDAG) v. Charlotte Olling Rebsdorf (foregår i Limfjordsteatret)

Andre aktører på pladsen Kl. 10-15:
AFTRYK - lerworkshop for de mindste v. Henrik Kramer Westergaard (BMMK) kl. 10-13
I en pavillon møder du et gulv dækket af ler. Her kan du og din voksne sætte jeres aftryk - med hænderne, med fødderne, med barnevognens hjul eller måske med dit legetøj eller ting, du finder i naturen på Børnenes Plads. Vi følger sporene i leret og reflekterer sammen over mulighedernes land.

En Hemmelig Klubs Kulturkult (kræver tilmelding kl. 10-13.30)
I kulturkulten handler det om at fylde sit hoved med en masse kultur, så derfor skal du bygge en helt fantastisk paphat, der bliver fyldt med små bidder af alt dit yndlingskultur - om det så er bevægelses-kultur, nedkæmp-skurke-kultur, japansk-tegneserie-kultur eller noget helt andet, er op til dig. Workshoppen fungerer som et spil, hvor du hele tiden arbejder dig mod det næste “level.

Samværd “leg på plejehjem” (kræver tilmelding kl. 10.30-11.15)
Vær med til en musikalsk legestue på plejehjem for plejehjemsbeboere, børn og babyer til glæde og gavn for alle. Med gamle danske børnesange skabes meningsfulde generationsmøder, hvor børn og ældre i fællesskab engageres i samme aktivitet. Dét giver livsglæde, der sætter sig i kroppen og varer ved i mange dage uanset kognitiv og fysisk formåen.

Film Med Mening - lav dine egne små film fra pladsen med Liv og Astrid. Fra kl.10.00.
I denne åbne workshop kan børnene komme og trække en historie, som de efterfølgende skal filme med undervisernes iPads. Liv og Astrid ser filmene igennem med børnene og hjælper dem med at klippe dem sammen. For de som ønsker at skabe et aftryk fra dagen på forholdsvis kort legetid i filmværkstedet.

Låneriget (kræver tilmelding kl. 10-13)
Skive Biblioteks Doodleworkshop - Det er sjovt at doodle, altså at tegne kruseduller.
Her får du muligheden for at doodle løs ud fra en given fortælling. Slip fantasien løs og lad din tusch finde vej hen over et særdeles alternativt lærred.

Ears Wide Open - Lyden af stenalderen. Fra kl. 10.00.
….den musik aner vi ikke hvordan lød, uanset hvad filmverdenen har fundet på af lydsider! Vi har hverken optagelser eller optegnelser, noder eller beskrivelser. Men vi har nogle få instrumenter fra danske arkæologiske fund, og lidt flere fra vores nabolande, og vi har nogle 'måske-instrumenter'. Så der er nok at overveje og afprøve....Og det gør vi.

HavneFruen – et Nomadisk Børnekulturhus
Havnefruen inviterer til forskellige aktiviteter omkring temaet sagn, myter og fabeldyr.
Der vil være åbne aktiviteter alle tre dage fra kl. 10-13.
Kl. 19.00 vil der være intimkoncert med Lotte Lofn ved Havnefruens campingvogn.

Cirkus Aroma
Der gøgles på pladsen med jongleren, ethjulede cykler og meget mere kl. 10-13.

Morsø Ungdomsskole
Oplev Kulturmødet fra vandsiden, mens du ror eller padler afsted i kajak eller på paddleboard. Morsø Ungdomsskole stiller udstyr og instruktører til rådighed. Alle får udleveret våddragt og redningsvest/svømmevest. For at deltage skal man medbringe sko, der må blive våde. Kan opleves på fjorden kl. 15-18 torsdag og fredag.

VIA og Pædagoguddannelsen Viborgs Ønskebrønd kl. 12-13.
Fra jordens indre udspringer den mytiske ønskebrønd med det livgivende vand. Kom og oplev og deltag i det liv som Brønden skaber, når pædagogstuderende laver aktiviteter med leg, musik og drama. Hjælp os med at fylde Brønden med endnu mere liv og med jeres ønsker for musik, leg og drama for fremtidens generationer.

Omsorgsklovnen Luni er på pladsen kl.10-13.
Hvis du har brug for en krammer eller bare et smil på læben, så gå forbi Luni.

Andre børneaktiviteter på Kulturmødet (kræver tilmelding):

Det Kongelige Teaters Pixi forestilling Papageno og Papagena på Værket kl. 10-10.40 og en offentlig forestilling kl.15.30-16.10.
PixiOpera er teater fortalt med sang i et nærværende møde mellem kunstnere og publikum. Papageno og Papagena er en vedkommende introduktion til opera for indskolingselever og et friskt pust til kreativiteten. PixiOperaen synges af to operasangere, der akkompagneres af en pianist.

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig kl. 10-11 kræver tilmelding.
Nede i det grønne græs går den lille hanekylling rundt. Han ved ikke, at både løven og ørnen vil bestemme over ham.”Wrroouuw!”, brøler løven. ”Jeg er jordens konge, så du skal adlyde mig!”.”Schuuuuh!”, siger det, når ørnen kommer susende. ”Jeg er himlens konge, så du skal gøre som jeg siger!”. Med hånddukker fortæller børnebibliotekar Mette Laustsen en fabel om at turde finde sin egen plads i verden, selv om man er lille.

Børnenes Kulturmøde er åbent for alle, der har lyst til at komme forbi. Der vil blive afviklet workshops med og uden tilmelding, og voksne må også gerne komme forbi og se, hvad børnene laver i samarbejde med professionelle kunstnere.