Børnenes Kulturmøde 2023

Arrangør

Kulturmødet & Børns Møde Med Kunsten præsenterer Børnenes Kulturmøde

Børnene indtager Kulturfjorden under Børnenes Kulturmøde. I år er der fokus på børnene som medskabere af kunsten og børnene vil vise os hvad fremtidens kunst og kultur kan bringe.
Torsdag og fredag er primært for de lokale børn fra Mors, da skoler og daginstitutioner er inviteret på besøg til fantastiske musik og teateroplevelser - samtidig har de haft mulighed for at booke spændende workshop forløb, som bliver afviklet på Børnenes Plads i løbet af de to dage.
Flere af disse er fortsættelser af workshops med professionelle kunstnere, som de lokale børn har deltaget i hjemme på skolerne i foråret 2023.
Der vil også være aktiviteter for børn, hvor man ikke skal tilmelde sig og alle - både voksne og børn - er naturligvis velkomne på Børnenes Kulturmøde.



CIRKUSTELTETS PROGRAM (Her er ikke påkrævet tilmelding)
Kl. 9-9.45 Fællessang med skoler og dagtilbud v. Morsø Lærerband
Kl. 10-10.45 Balthazar fortællekoncert v. Nikolaj Quaade (workshop efterfølgende i pavillion ved siden af)
Kl. 11-12 Børneavisen interviewer
Kl. 12-12.45 Snedronningen forestilling + talk
Kl. 13.30-14.30 Suzuki skolen koncert


Workshops udbudt af Børns Møde Med Kunsten Kl. 10-13 (kræver tilmelding)
“Pang og Papmache - Samarbejde i kreativt kaos (FREDAG) v. Signe Marie Bonnici-Erichsen
“Lad os sammen skabe et kunstværk” v. Mette Boje Røgild
“Det indre dyr” v. Britt Kristensen
“Ild og Tid” v. Sara Haggins
“Plastik Forvandlinger” v. Marie Hjørnet Nielsen
“Rejsen til det uendelige” (FREDAG) v. Charlotte Olling Rebsdorf (foregår i Limfjordsteatret)



Andre aktører på pladsen kl. 10-17

AFTRYK - lerworkshop for de mindste v. Henrik Kramer Westergaard (BMMK) kl. 10-13
I en pavillon møder du et gulv dækket af ler. Her kan du og din voksne sætte jeres aftryk - med hænderne, med fødderne, med barnevognens hjul eller måske med dit legetøj eller ting, du finder i naturen på Børnenes Plads. Vi følger sporene i leret og reflekterer sammen over mulighedernes land.

En Hemmelig Klubs Kulturklub (kræver tilmelding kl. 10-13.30)
En Hemmelig Klub Hatteworkshop - I kulturkulten handler det om at fylde sit hoved med en masse kultur, så derfor skal du bygge en helt fantastisk paphat, der bliver fyldt med små bidder af alt dit yndlingskultur - om det så er bevægelses-kultur, nedkæmp-skurke-kultur, japansk-tegneserie-kultur eller noget helt andet, er op til dig. Workshoppen fungerer som et spil, hvor du hele tiden arbejder dig mod det næste “level.

Balthazar Workshoppen (kræver tilmelding og forudsætter at man oplever koncerten først) kl. 11-13
Efter fortællekoncerten vil børnene kunne deltage i tegneworkshop med fokus på Balthazar karaktererne. Tegningerne vil fungere som inspiration til animatoren og på den måde bliver de deltagende børn medskabere af den kommende Balthazar animationsfilm.


Skive Biblioteks Doodleworkshop (kræver tilmelding kl. 10-13)
Her får hele klassen muligheden for at doodle løs ud fra en given fortælling. Slip fantasien løs og lad jeres tusser finde vej hen over et særdeles alternativt lærred.

HavneFruen –et Nomadisk Børnekulturhus
Havnefruen inviterer til forskellige aktiviteter omkring temaet sagn, myter og fabeldyr.
Der vil være åbne aktiviteter alle tre dage kl. 10-13 - lørdag 10-17.
Kl. 19.00 vil der være intimkoncert med Jonas Ringtved ved Havnefruens campingvogn.

Cirkus Aroma
Der gøgles på pladsen med jongleren, ethjulede cykler og meget mere kl. 10-13.

Morsø Ungdomsskole
Oplev Kulturmødet fra vandsiden, mens du ror eller padler afsted i kajak eller på paddleboard. Morsø Ungdomsskole stiller udstyr og instruktører til rådighed. Alle får udleveret våddragt og redningsvest/svømmevest. For at deltage, skal man medbringe sko der må blive våde. Kan opleves på fjorden kl. 15-18 torsdag og fredag.


Danske Blindesamfund kl. 10-11.
Vil vise punktskriftens mange muligheder. Ved at læse korte tekster og give eksempler på, hvordan det kan bruges i praktiske sammenhæng

Ungkunst Thy
De unge performere fra UngKunstThy dukker op i kunstøjeblikke, vi ikke kan forudse.

Andre børneaktiviteter på Kulturmødet (kræver tilmelding)


Skibet Fulton (kræver tilmelding kl. 10-13)
Mal på sejl workshop ved havnen i Nykøbing.

Morsø Folkebibliotek (kræver tilmelding kl. 10-12.30) - Ebogs workshop på biblioteket
Hvad sker der, hvis man lukker én forfatter, én illustrator og HUNDREDE! børn inde på Morsø Folkebibliotek? Det finder vi ud af, når Børnenes Kulturmøde og Morsø Folkebibliotek inviterer til samskabelsesworkshop med Anya Winqvist og Majken Fosgerau Salomonsen. På en sjov workshop sammen med Majken og Anya finder de deltagende børn på en fælles historie, dramatiserer den, laver lydeffekter og tegninger. Efterfølgende skærer Majken og Anya historien til, redigerer den og sætter delene sammen i en e-bog med lyd, der blandt andet vil blive tilgængelig på eReolenGO!

Børnenes Kulturmøde er åbent for alle, der har lyst til at komme forbi. Der vil blive afviklet workshops med og uden tilmelding, og voksne må også gerne komme forbi og se hvad børnene laver i samarbejde med professionelle kunstnere.