Nordisk Perspektiv: Næste generation på og foran scenen

Arrangør
Moderator
Panel

Fremtiden tilhører ungdommen. Men hvordan kan vi skabe strukturer og projekter som sikrer, at vi får et levedygtigt kulturliv der binder befolkningen sammen, som danner fællesskaber og bygger bro? I denne session kigger vi på fremtidens kulturliv både på scenen og foran scenen.

I Norge har den delvist statsfinansierede organisation Talent Norge siden 2015 som en slags Team Danmark for kulturlivet søgt at udvikle norske talenter på højeste niveau. Men en stor del af Talent Norges arbejde handler også om, at sikre gode ramme- og arbejdsvilkår samt at sikre lige rekrutteringsmuligheder som kan bidrage til et diverst fremtidigt kulturliv.

I Finland har Art Testers, som blev lanceret af den finske kulturfond i 2017, de sidste 6 år haft samtlige finske 8.-klasses elever med ud og opleve stor kunst på nogle af de store regionale og statslige kulturinstitutioner. Og ikke alene får eleverne muligheden for at opleve kunsten - de bliver spurgt hvad de mener, og deres mening bliver brugt til at udvælge programmet til kommende års Art Testers. Hvad gør det ved en generation, at man møder kulturen som en naturlig del af undervisningen?

Vi har inviteret Marius Herz Lystad, program og kommunikationschef i Talent Norge og Joonas Keskinen som er direktør for Art Testers til en snak om kulturskabelse og -forbrug for de kommende generationer.

NB: Dette arrangement vil foregå på engelsk.

Nordisk Perspektiv er skabt som en del af Kulturmødets øgede fokus på de nordiske lande, hvor der bl.a. præsenteret nordiske kunstnere og talere rundt omkring på Kulturmødets scener. I Nordisk Perspektiv kigger vi på tværs af nogle af Kulturmødets tværgående temaer og kigger ud mod de nordiske lande for at indhente impulser og eksempler på, hvordan man arbejder med forskellige relevante problematikker.

Nordisk perspektiv består af tre debatter i Bio Mors fredag d. 25. august. De tre debatter kan ses enkeltvis eller som ét samlet program. Der vil kun være ganske korte pauser undervejs imellem de tre segmenter.

Arrangementet er støttet af A.P. Møller Fonden, som del af Kulturmødets nordiske program.