Hvordan kan erhverv og kultur berige hinanden og samfundet?

Arrangør
Moderator
Panel

Erhvervslivet er hårdt presset på rekrutteringsfronten, kulturbranchen kæmper ofte med at skaffe midler, flere unge mistrives og dele af landet ser ind i faldende befolkningsprognoser. Samtidig vækster mange virksomheder, BNP vokser, der er historisk lav ledighed, den teknologiske udvikling når nye højder og kulturens betydning anerkendes bredt.

I denne debat vil vi undersøge, hvordan kultur- og erhvervslivet kan samarbejde om løse hinandens udfordringer. Nogle af de relevante spørgsmål vi skal udforske er:

Hvilken rolle skal erhvervslivet spille i kulturlivet og omvendt? Kan man investere sig til mening? Hvad kan kulturbranchen lære om effektivitet? Bør virksomheder konkurrere på kultur i stedet for løn? I et arbejdstagers marked kan kultur så være et konkurrenceparametre? Hvordan kan virksomheder engagere sig i kulturlivet for at sikre den lokale tiltrækningskraft? Kan kulturlivet trives uden virksomheder, som vækster – og kan virksomheder fortsætte med at vækste, når kulturlivet visner? Hvordan kan kulturbranchen hjælpe unge med at trives i et forandret arbejdsmarked - med lav loyalitet, ingen faste holdepunkter, forskellige forventninger og en robusthed som ruster?

Så kort sagt, hvordan får vi flere samarbejder mellem virksomheder, kunstnere og kulturinstitutioner?

Kom og vær med til en debat om, hvordan erhverv og kultur kan samarbejde om at berige vores samfund og udforske de mange måder, vi kan forme vores fælles fremtid på.