Kulturel oprustning! Hvad skal vi forsvare?

Arrangør
Moderator
Panel

I en tid med krig i Europa og en unik samling af de nordiske lande i en fredsbevarende alliance for første gang i 500 år, står vi over for spørgsmål om, hvad der virkelig er værd at forsvare i Norden. Mens der sker en militær oprustning, bør vi også overveje, hvordan vi kan opruste kulturelt.

Hvad er det i Norden, der er vigtigt at forsvare? Hvilken rolle kan kultursektoren spille? Kunst og kultur har altid været centrale elementer i vores samfund, men i en krigstid får de en særlig betydning. Hvordan påvirker krigen i Europa det nordiske samarbejde og vores følelse af samhørighed i en velfærdsregion? Kan kultur være nøglen til at styrke denne samhørighed?

Kulturen spiller også en rolle i forhold til Nordisk Råds vision om at blive den mest bæredygtige og integrerede region i verden. En stærk kultursatsning kan være afgørende for at nå dette mål. Derfor er det særlig vigtigt nu at forstærke vores kulturelle sammenhold. Disse spørgsmål vil blive diskuteret af Karen Ellemann, generalsekretær for Nordisk Ministerråd, Maria Jørstad, direktør for Nordisk Kulturfond og Stefan Wallin, tidl. kulturminister og forsvarsminister for Finland, sammen med Lise Bach Hansen, som har været med til at søsætte initiativet NORD 55°. Sammen vil de udforske, hvordan kultur kan fungere som et forsvarsværk i en tid med usikkerhed og konflikt.

Dette program er en del af Nordisk Fremtid i samarbejde med Kulturmødet, Kulturytring, Norge, Folk och Kultur, Sverige og Nordisk Kulturfond.