Syng dig klogere med John Mogensen

Arrangør
Panel

Vær med til et underholdende syng-med-foredrag, når seniorforsker Henrik Smith-Sivertsen fra Det Kgl. Bibliotek sætter hjerter i brand på scenen. Henrik har i mange år forsket i dansk populærmusikhistorie og har bl.a. udgivet en John Mogensen-sangbog, og på den baggrund har han nøjsomt udvalgt nogle af de bedste sange af John Mogensen.

Da John Mogensen døde i 1977, så verden helt anderledes ud. Offentligheden bestod af radio, tv og den skrivende presse. Og selvom enkelte var i stand til at se kvaliteterne i John Mogensens sange og tilskrev ham en vis kulturel betydning, var der nok ikke mange, der havde forestillet sig, at unge mennesker ville skråle med på hans sange 50 år efter.

Vi ved sjældent, hvad eftertiden vil lægge vægt på fra vores samtid. Derfor gemmer Det Kgl. Bibliotek så meget som overhovedet muligt. Og lykkeligvis er der masser af kilder til John Mogensens historie, så vi kan blive ved med at lære nyt om ham og os selv. For det er det, kulturarv betyder. Det er vores alles arv, og vi er med til at skabe den.

Aftenen skal nok blive både underholdende og tankevækkende, for når man bevæger sig på kryds og tværs af tid, sted og teknologi dukker der hele tiden uventede ting op. Henrik vil tralle og underholde med spændende historier, og han assisteres på bedste vis af musikerne Jesper Egelund (elbas), Tom Jensen (trommer) og Lars Jørgensen (klaver). Der er garanti for en storslået oplevelse, der bliver både festlig, folkelig og forskningsbaseret.