Nordens urfolk

Arrangør
Moderator
Panel

Mød tre stærke stemmer fra oprindelige nordiske folkeslag som diskuterer, hvordan det ser ud i dag med muligheder, rettigheder, kultur og identitet. Samtalen vil tage udgangspunkt i deres egen fortælling og historie. Hvordan kan fremtidens udfordringer løses ved hjælp af et urfolks perspektiv og erfaring?

Verdens befolkning består af mindst 370 millioner forskellige oprindelige folk. Et urfolk bindes sammen af deres identitet, udtryk, kultur, sprog og tradition. Identiteten er altid forbundet med et geografisk område, de historiske bånd til det miljø, som folket levede, brugte og praktiserede. At tilhøre et urfolk betyder ikke altid, at man bor på jorden og lever på samme måde som sine forfædre. Tværtimod bor mange mennesker i byer ligesom alle andre.

I byerne sadler man ikke længere sin hest for at komme på arbejde, og det gør de oprindelige folk heller ikke. Verden ændrer sig og en tilpasning finder sted. Urfolk bevarer nogle traditioner, mens andre ændrer sig over tid. Identitet er – ligesom alle andres – under konstant forandring.

Dette program er en del af Nordisk Fremtid i samarbejde med Kulturmødet, Kulturytring, Norge og Nordisk Kulturfond.

Debatten foregår på engelsk.

Arrangementet er støttet af A.P. Møller Fonden, som del af Kulturmødets nordiske program.