Børnenes Kulturmøde 2024

Børnenes Kulturmøde inviterer lørdag til BØRNEFESTIVAL for alle børn og deres familier! I cirkusteltet kan du blandt andet opleve Motor Milles danseshow og De Magiske Strygere fra Danmarks Underholdningsorkester, og på pladsen kan du være en del af en masse sjove aktiviteter og workshops. Besøg Di Heslige Slynglers lejr og kast med remoulademadder som Frode og alle de andre rødder eller lær cirkustricks hos Det Flyvende Kuffertcirkus. Vi glæder os til at se jer til børnefestival!

DET KAN DU OPLEVE LØRDAG:

I CIRKUSTELTET

Kl. 10.00: DR Musikariet præsenterer: Fællessang med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard
Kl. 11.30: Skrup Skørt - musikalsk børneforestilling
Kl. 13.00: De Magiske Strygere fra Danmarks Underholdningsorkester
Kl. 15: Motor Milles danseshow
Kl. 16: Gøglerforestilling med Det Flyvende Kuffertcirkus

WORKSHOPS OG AKTIVITETER PÅ PLADSEN

NØGENSNEGLENE
Se! Hvad er det? Fra havets dyb kravler og slimer mystiske havvæsener. Nøgensneglene. Farverige, skovsnegle-lignende geléklumper, der også kaldes havets sommerfugle. Mød dem på pladsen kl. 12-15.

OLE LUND KIRKEGAARD 'SLØNGELLEJR'
Kom på besøg i Di Heslige Slynglers Ole Lund Kirkegaard univers og prøv kræfter med blandt andet remolademadder-kast, grenhængning, støvlekast og meget andet!

SKAB FREMTIDSFOSSILER MED DET FINURLIGE FLYSELSKAB
Vi laver fremtidsfossiler i genbrugsmaterialer og kobler dem op til den store fossile fremtidsserver.

SKAB LEG OG LÆR MED ALLE ORD TÆLLER
I DR’s Alle ord tæller-telte kan børn og voksne prøve sjove aktiviteter, der udfordrer jer på ord, sprog og læsning. Aktiviteterne er udviklet specielt til børn i Ramasjang (4-8 år) og Ultras (9-14 år) målgrupper.

HAVNEFRUENS CAMPING SPEKTAKEL
Havnefruens campingvogn bliver en scene for vildskab, spontanitet og leg. Vi inviterer til deltagelse med den åbne kostume kuffert og simple rekvisitter.

ARTISTENS VÆRKSTED
Jørgen Mortensen fra Det Flyvende Kuffertcirkus vil vise, hvordan man træner som artist for at lære nogle af de vanskelige og flotte cirkusdiscipliner, man oplever i cirkus. Prøv også selv kræfter med jonglering og balancenumre.

ANSIGTSMALING
Bliv malet som spiderman, en løve eller et fantasivæsen, du selv finder på?

VILD MED LER v. keramiker Nynne Hoe
Kom og skab dit eget lerværk med lokalt ler og vulkansk aske.
Obs: denne workshop foregår på Morsø Billedskole i tidsrummet 10-12.

NATURENS SMAGSOPLEVELSER v. Skibe Biblioteks Bogbus
Kom og vær med, når vi fokuserer på lokale egnsretter, naturens smagsoplevelser, fjordens dyr og planter og selvfølgelig også insekter.

RED INSEKTERNE MED SKIVE BIBLIOTEK
Kom forbi LåneRiget og grib hammer og sav, nål og tråd og byg på det gigantiske levested for insekterne omkring os og vær medvirkende til at skabe bedre rum og plads til et rigt insektliv.

Børnenes Kulturmøde er skabt med støtte fra Nordea-fonden