Genlyd fra Kulturhuset - LIVE

Arrangør
Moderator
Panel

Kulturværftet Helsingør, Regionale Kulturcentre og Kulturhusene i Danmark indtager Monas Hus på Kulturmødet. I løbet af tre timer skal vi sammen stille skarpt på de fællesskaber, der eksisterer i de danske kulturhuse, på de ekkokamre, vi så gerne vil undgå og på de tværfaglige samarbejder, der skal bryde med dem.

Kulturhusenes DRØMME
Samtale 1, kl.19.15:
Vi har en tendens til at samle os i de kamre, vi kender, på den måde risikerer vi ekkokamre, der er blottet for udvikling. Med udgangspunkt i, hvordan kultur - og naturbranchen kan drage nytte af hinanden, skal vi blive klogere på, hvordan vi organiserer os på tværs af brancher. Spørgsmålet er, hvad der skal til for at åbne - relevante - døre til andre brancher?

Samtale 2, kl.19.50:
Vi skal kortlægge de uudnyttede muligheder, der er for danske kunstnere. En antagelse i Danmark er, at teatre producerer scenekunst, museer kuraterer udstillinger, spillesteder køber koncerter og kulturhuse faciliterer arrangementer. De forkerte ord her er kuraterer, køber og faciliterer, fordi både museer, spillesteder og kulturhuse også er producerende. Spørgsmålet er, om kunstnerne ved det? Og om institutionerne er gode nok til at formidle og skabe de rette rammer for kunsten?

DET FULDE PROGRAM
Kl.18.00: Kulturhusenes DILEMMAER
Kl.19.15: Kulturhusenes DRØMME
Kl.20.30: Kulturhusenes DAGSFORM

Programmet er støttet af Nordea-fonden.