Fremtidens museum - udvikling eller afvikling?

Arrangør
Kulturmødet Mors
Moderator
Christian Have
Panel
Anders Dalsager, museumsinspektør Kroppedal Museum & formand kultur- og medieansatte DM / Jane Sandberg, museumsdirektør Enigma / Rane Willerslev, direktør Nationalmuseet / Rune Ottogreen Lundberg, direktør Museum Kolding

Museumsdirektør Rane Willerslev har det credo, at vi skal kende vores fortid for at kunne udvikle os til fremtiden. Vi må forstå os selv gennem naturen for at indse, at vi er en del af et større metaprojekt. Hans store mission er at skabe et nyt Nationalmuseum, som kan sørge for vores kollektive hukommelse til de kommende generationer. Men hvordan ser fremtidens museum ud og hvad med det publikum, der om 10-20 år skal finde det relevant? Er identitet, værdier og dannelse til den tid stadig en del af vores historie? Hvorfor er Nationalmuseets gigantiske ombygning i milliardklassen afgørende for museets overlevelse, og hvordan påvirker det resten af museumsverdenen og det danske kulturliv?

Efter samtalen mellem Rane Willerslev og Christian Have kommer en række museumsfolk på scenen for at perspektivere debatten med udgangspunkt i fremtidens krav til museerne om flere publikummer og ønsket om at bevare museerne som stærke videsinstitutioner, hvor forskning og bevaring er afgørende søjler.