Josefine Klougart X Andreas Roepstorff – sanselighed

Arrangør
Kulturmødet Mors
Moderator
Helle Solvang
Panel
Andreas Roepstorff, hjerneforsker & leder Interacting Minds Centre, Aarhus Universitet / Josefine Klougart, forfatter

I sin roman 'Alt dette kunne du få' (2021) er Josefine Klougart optaget af de små øjeblikke, hvor vi som mennesker forstår, at vi er tæt forbundet med naturen. At vi er en del af noget større. Med romanen åbner Josefine Klougart op for spørgsmålet om, hvorvidt vores ødelæggelse af naturen kan ses som udtryk for en åndelig krise. Mød hende til en samtale med biolog og hjerneforsker Andreas Roepstorff om temaerne ånd, sanselighed og naturens og bevidsthedens skjulte sammenhænge.

Andreas Roepstorff er leder af Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet – et forskningscenter, han selv har skabt og bygget op fra bunden og som har dannet baggrund for den tværgående forskning, der har gjort han til en international anerkendt skikkelse inden for hjerne- og kognitionsforskning.

Josefine Klougart har med to nomineringer til Nordisk Råds Litteraturpris etableret sig som en af tidens væsentligste danske forfattere. Fra debuten 'Stigninger og fald' (2010) til mammutværket 'New Forest' (2016) og senest 'Alt dette kunne du få' (2021) har Klougart udforsket menneskesindets uudgrundelige sammensætning.

Litteraturprogrammet er støttet af Statens Kunstfond.