Vilma Sandnes Johansson X Glenn Bech – om sorg, ungdom og familie

Arrangør
Kulturmødet Mors
Moderator
Noa K. Hansen
Panel
Glenn Bech, forfatter / Vilma Sandnes Johansson, forfatter

Hvad vil det sige at vokse op i en familie, hvor sygdom og død er et ufravigeligt udgangspunkt? De to danske debutanter, Vilma Sandnes Johansson og Glenn Bech, har på hver deres måde portrætteret det at vokse op med sorgen helt tæt på. Selvom både afsæt, årsag og reaktion er vidt forskellige, så rejser begge romaner en række interessante spørgsmål om familiedynamikker og hvad der sker, når man skal være ung og voksen på samme tid. Hvad er en mor, en far, en søn, en datter, en bror? Hvad sker der med ens relationer uden for familien, når familiemønstret pludselig er op til forhandling? Samtidig giver de hver deres bud på, hvordan sådan en fortælling kan komme til udtryk litterært og efterlader derfor også læseren med spørgsmålet: Hvordan formes man af sine erindringer – og hvordan former man dem?

Glenn Bech (f. 1991) debuterede i 2021 med romanen ”Farskibet” – en brutal erindringsroman om klasse, køn, vold og svigt. En fortælling om hans fars selvmord og en familie ødelagt af giftig maskulinitet. Glenn Bech modtog Debutantprisen 2021 og modtog Blixenprisen 2022 for Årets roman.

Vilma Sandnes Johansson (f. 2000) udkom i januar 2022 med den anmelderroste debutroman ”Tænk ikke på mig”. En rørende og sælsomt livsbekræftende fortælling om at være teenager, imens ens mor konstant er ved at dø af kræft, men bliver ved med at være i live.

Litteraturprogrammet er støttet af Statens Kunstfond.