AnorekSigne

En autentisk, reflekterende og hudløst ærlig beretning om at leve med anoreksi.

Signe Grønnebæk (f. 1980) fortæller sin både smertefulde og opløftende historie om et liv med alvorlig anoreksi gennem to årtier, om de personlige omkostninger for hende selv og sygdommens påvirkning af hendes familie og nærmeste omgivelser.

En voksende optagethed af egen krop, den rette kost, dagligt kalorieindtag og fysisk træning udvikler sig fra teenageårene til ren besættelse. Det bliver en indre stålsat kamp mellem Signe, der gerne vil feste, arbejde og have en familie, og AnorekSigne, der vil have kontrol og som fastholder Signe i en udpint, radmager krop.

AnorekSigne er ligeledes en beretning om at opnå andres anerkendelse, vende nederlag til små og store sejre og ikke mindst lære at acceptere sig selv.

Signe lever stadig med anoreksiens følgevirkninger og har længe følt behov for at tage et kritisk opgør med social- og sundhedssystemets manglende evne ud i at tilbyde spiseforstyrrede individuel, tilpasset behandling.

I denne talk kan du både høre Signes egne tanker og historie, men også hendes forældres oplevelse af Signes sygdom, og de følelser, der følger med, når man som forældre blot kan se hjælpeløst til.