Kan Jeppe Aakjærs prosa synges? Kom og vær med!

Arrangør
Anette Prehn & Kristian Bisgaard

Midt i vor tids klima- og biodiversitetskrise har vi akut brug for Jeppe Aakjærs sanselige og ydmyge natursyn. Der er skrøbelige balancer, som menneskeheden i al for lang tid har ladet hånt om samt sammenhænge og en forbundethed, som vi er blevet aflært. Naturen er i dag for mange en sjælden oplevelse. For andre er den reduceret til en kulisse for en grillfest, en festival eller mountainbiketræning.

Det Aakjærske natursyn folder i modsætning hertil mennesket ind i naturen - som en lille brik i den store sammenhæng. Aakjær kan lære os at færdes i naturen i en mere receptiv, modtagende og ydmyg tilstand, hvor det netop er stilheden og forbundetheden, måske endda aleneheden, vi bevidst opsøger. Aakjærs ord og rige sproglige billeder kan bane vej til et liv med og i naturen på måder, der smitter med livsmod, selvforglemmelse og sprudlende jubel.

Anette Prehn har været på gådejagt efter Jeppe Aakjærs gamle breve, foredrag og erindringer og her fundet stribevis af stærke og ukendte prosatekster. Med nænsom hånd har Anette sat ordene på vers og rim i 21 nye usungne sange, så Aakjærs glemte ord kan synges og give os nye erkendelser. Anettes bog om gådejagten er udgivet på Gyldendal og fik 5 hjerter i Politikens anmeldelse, skrevet af litteraturprofessor Thomas Bredsdorff. Komponist og pianist Kristian Bisgaard har sat skønne og fængende melodier til de 21 Aakjær-inspirerede sange - og vi synger et udvalg sammen, bl.a. Jeg elsker dig Jord, Åens drejning og Poesiens vidundervæld samt En flig af livets gåde. Mellem fællessangene øser Anette af de citater fra Aakjærs rige prosa, som hun er faldet over i forbindelse med sin skrivning af bogen. Kom og vær med, når Anette Prehn og Kristian Bisgaard giver Aakjærs inderste tanker og følelser nyt liv!