Zakiya Ajmi + Martin Glaz Serup

Arrangør
Moderator
Panel

Når man skriver til børn og unge, kan det både være en fordel aldersmæssigt at være tæt på den målgruppe, man skriver til – men kan det også være en fordel på en afstand af den? Til denne samtale kan du møde to børne- og ungdomsbogsforfattere fra hver sin generation

Zakiya Ajmi (1992) har senest udgivet romanen ”Delvist møbleret” (2022), der er skrevet til voksne, men i 2021 blev hun nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris samt Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge for romanen ”Vulkan” om spirende kærlighed og forældre, der ikke lever op til deres ansvar. For Ajmi er det allervigtigste, når man skriver til børn, at man undgår at tale ned til eller undervurdere dem.

Martin Glaz Serup (1978) er sammen med illustrator Kristian Eskild Jensen aktuel med bogen ”Trolden på tredje og to andre eventyr” og blev sammen med Malin Kivelä og Linda bondestam i 2022 nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris for billedbogen “Hvis du møder en bjørn”. Glaz Serup har udgivet mange bøger i mange genrer både til børn og voksne, er desuden kritiker, underviser og har en ph.d. i litteraturvidenskab og Moderne Kultur fra Københavns Universitet.