Bodil Koch-prisen 2023

Arrangør
Moderator

Prisen uddeles for første gang i 2023 på Kulturmødet. Fremover uddeles den årligt til en person eller organisation, som har ydet en exceptionel indsats for at fremme ligestilling og/eller diversitet inden for kunst- og kulturlivet. Vinderen af prisen modtager 100.000 kr. og udvælges af kulturministeren og Bodil Koch komitéen blandt nominerede, som indstilles af udvalgte kunst- og kulturorganisationer.

Bodil Koch Komitéen
Ministeren har udpeget en komité af udøvende kunstnere og fremtrædende personer i ligestilling- og diversitetsdebatten på kunst- og kulturområdet. Komitéen vil udpege vinderen i samarbejde med ministeren. Komitéen består i 2023 af: Caspar Eric (digter), Christina Rosendahl (filminstruktør), Fallulah (sanger og sangskriver), Marie-Lydie Nokouda (skuespiller), Sofie Linde (tv-vært og forfatter) og Mette Bennedsen (barnebarn til Bodil Koch, MD, ph.d.).

Indstillingsberettigede organisationer
Ministeriet har inviteret følgende 12 indstillingsberettigede organisationer til at nominere kandidater til prisen: Dansk Kulturliv, Dansk Kunstnerråd, Dansk Artist Forbund, Dansk Teater, Dansk Forfatterforening, Organisationen Danske Museer, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Dansk Ungdoms Fællesråd, Danske Medier, Producentforeningen, Danske Filminstruktører og Danske Dramatikere.

Om Bodil Koch
Bodil Koch (1903-1972) var en socialdemokratisk politiker, som sad i Folketinget fra 1947-1971. Hun var kirkeminister af to perioder, først en kort periode fra september 1950 – oktober 1950 og så fra 1953-1966. Hun var kulturminister fra 1966-1968. Hun var Danmarks første kvindelige kirkeminister, første kvindelige kulturminister og kun den tredje kvindelige minister i Danmark.