Nordisk kulturdiplomati

Arrangør
Moderator
Panel

Kulturdiplomati er et utroligt relevant værktøj i den udenrigspolitiske værktøjskasse og kan skabe en ligeværdig og fri dialog på tværs af grænser samt kulturelle og strukturelle forskelle. Det ved Charlotte Wrangberg, Sveriges ambassadør i Danmark, alt om efter en lang karriere i den svenske udenrigstjeneste. Nu er hun ambassadør i Danmark og vil i dialog med danske Camilla Mordhost, der er direktør for Dansk Kulturinstitut, diskutere de muligheder, som de ser i en forstærket nordisk sammmenhængskraft. Hvordan kan kunsten og kulturen anvendes til at realisere specifikke udenrigspolitiske målsætninger i nordisk sammenhæng? Og hvorfor er kulturens internationale dimensioner og potentiale netop så stort og vigtigt nu, hvor der for første gang i nyere tid er krig i Europa?

Med Lise Bach Hansen, som i årevis har haft en kulturdiplomatisk agenda som leder af International Forfatterscene på Det Kgl. Bibliotek, vil de tre udforske mulighederne for kunstens og kulturens diplomatiske potentiale.

Arrangementet er støttet af A.P. Møller Fonden, som del af Kulturmødets nordiske program. Samtalen er kurateret af Lise Bach Hansen.