Unravelling: Whose labour is it? af Jupiter Child

Arrangør

En interaktiv performance, der udforsker mulighederne for frigørelse-praksis gennem kollaborative bestræbelser. Kunstneren inviterer deltagerne til at optrævle afrikanske voks tekstiler og aktiverer dermed det kollektive (hånd)arbejde med at dekonstruere, nedbryde eller hacke en statisk struktur for at frigøre og skabe noget nyt.

Dette giver en unik oplevelse af at optrævle en ideologi som f.eks. kolonialisme og stille spørgsmålet: Hvis arbejde er det, når det drejer sig om at dekonstruere undertrykkende strukturer?

'Unravelling: Whose labour is it?' er udviklet til en interaktiv forestilling på caterina daniela mora jaras IN CONNECTION-residency på HAUT i februar 2023. Kurateret af HAUT og caterina daniela mora jara.

Arrangementet er en del af Rum for Kunst på Kulturmødet Mors 2023 - Bikubenfonden x HAUT x Udviklingsplatformen for Scenekunst x Art Hub Copenhagen

HAUT er en scenekunst organisation, der fokuserer på kunstnerisk udviklingsarbejde og vidensdeling. Gennem samarbejde med en bred vifte af kunstinstitutioner skaber HAUT plads til, at scenekunstnere kan udvikle og fordybe sig i deres kunstneriske praksis under bæredygtige arbejdsforhold.

Om kunstneren:
Julia Machindano, der bruger kunstnernavnet Jupiter Child (f. 1982), er en performance- og billedkunstner fra Mozambique, der bor i København.
I sit/deres arbejde henter Jupiter Child inspiration og energi fra sort kultur og afrikansk historie primært fra det oprindelige Makonde-folk, som gjorde stor modstand mod kolonistyret helt frem til 1975'erne. Jupiter Child kombinerer konceptuelt teater, dans, musik, spoken word, kreativ skrivning og historiefortælling med objekter og gobeliner, fotografisk arbejde og collager i et kunstnerisk værk, der primært kan beskrives som queer og antikoloniale interventioner og afsløringer. Med feminisme, sort queerness og sort empowerment danner Jupiter Childs kunst et kraftfelt mod en kolonialistisk verden.

Performance finder sted på pladsen foran Musikværket.