Hvordan skaber man et kulturelt fyrtårn?

Arrangør
Moderator
Panel

Halloween-optog, udsmykning af gågaden og fortællekreds er blot nogle af eksemplerne på, hvordan Limfjordsteatret inviterer lokalbefolkningen med i det lokale kulturliv. I Holstebro inviterer Slagteriet indenfor til samskabelse, kreative projekter og fællesskab. Og i Løgstør arbejdes der benhårdt på at samle folk fra hele landet om en moderne udgave af folkemusikken og folkedansen.

Stærke kulturelle udviklingsmiljøer er en gevinst både for professionelle i kulturlivet og for borgerne i lokalområdet. Men hvordan spotter man den gode idé i landskabet? Og hvordan støtter man udviklingen af dem, både i etableringsfasen og i et mere langsigtet perspektiv?

Vi har samlet nogle af de landets stærkeste aktører fra kulturelle udviklingsmiljøer, der lykkes med at invitere lokalbefolkningen indenfor. De har lovet at dele ud af deres bedste idéer til at få mere ud af kulturen. Har du også en god idé eller et eksempel på et kulturelt fyrtårn, så kom endelig og del din viden med os. Vi lover, at du går inspireret herfra!