Åbning Kulturmødet Mors 2023
Clement Kjersgaard er vært, når Kulturmødet 2023 åbner fra Folkescenen med taler og kunstneriske indslag af blandt andet den færøske sangerinde Dania O. Tausen og DR VokalEnsemble.
Sted: Folkescenen, KulturPladsen
Clement Kjersgaard er vært, når Kulturmødet 2023 åbner fra Folkescenen med taler og kunstneriske indslag af blandt andet den færøske sangerinde Dania O. Tausen og DR VokalEnsemble.
Hvordan ser fremtidens kunstpolitik ud ifølge Alternativet? Hvordan styrker vi mangfoldigheden i dansk kunst og kultur?
Unge fra Grønland, Island, Færøerne, Sverige, Norge, Finland og Danmark er på talerstolen med modige og personlige taler om det, der optager dem lige nu.
Norden har tilsammen den tiende største økonomi i verden og verdens største handelsflåde. Bliv klogere på, hvorfor Norden har så stort et potentiale.
Hvad vil en universel, ubetinget basisindkomst – også kaldet borgerløn – betyde for kunstens rolle i samfundet og for kunstnerens vilkår?
Mette Mayli Albæk er graverchef og undersøgende journalist ved Jyllands-Posten. Få et unikt indblik i graverjournalisternes maskinrum og tilblivelsen af FE-chefen Lars Findsens biografi.
DM netværket KULTURRAM er vært for en samtale mellem en psykolog, en kulturel iværksætter og forfatter Merete Pryds Helle. Om kulturbranchen som en omskiftelig og dynamisk arbejdsplads - på godt og ondt.
Lyt med, når Tine Fisher, Søren Taaning og Marie Thams diskuterer diversitet og inklusion på de danske kunstakademier og søger efter løsninger på udfordringerne.
Vi åbner dette års Ung Kult Camp med debat om kunsten og kulturens rolle i samfundet. Clement har et skarpt panel klar på ungeområdets største scene, Manegen!
Hvad der skal til for at forbedre trivslen hos unge. Missionen er at lytte til dem, der ved allermest om det: Nemlig de unge selv. Find P3-bussen alle tre dage på Ung Kult Camp.
Hvilke centrale udviklingstendenser præger museumslandskabet – og hvilke forandringer vil der ske med museerne i Danmark de næste 10 år? Museumsmonopolet har svarene.
Regeringen har sat kulturen øverst på dagsordenen. Kulturpasset skal bl.a. engagere flere unge i kulturlivet. Hvordan får det den ønskede effekt? Applaus er vært.
Niels Otto Degn er tidligere arrangør af Kulturmødet Mors. Hør om hans erfaringer og hvorfor det er vigtigt, at vi har et Kulturmøde.
Kunst- og kulturarbejdere har svære arbejdsvilkår. Hvordan kan vi fremme et bæredygtigt arbejdsliv for kunstnere?
Hvordan skaber vi miljø uden krænkelser? Dansk Teater og Dansk Skuespillerforbund har i 3 år samarbejdet om at forebygge grænseoverskridende adfærd i scenekunstbranchen. Hør om erfaringerne.
Få konkret inspiration og spritny viden om målgrupper i værktøjet Sådan Oplever Danskerne - og quiz med!
Talken handler om fascination af blå i 1920érne, og hvordan den relaterer sig til Johannes Buchholtz’ hjem og hans kunstnerkreds.
Bikubenfonden ser på de næste 10 års kulturpolitik. Mød bl.a. Esben Danielsen, Gitta Malling, Johan Brødsgaard, H.C. Østerby og Lisbet Lambert.
Der skrives nærmest ubegribeligt meget god litteratur på dansk. Litteraturprofessor Anne-Marie Mai fortæller, hvordan litteraturen bruges, og hvad den kan gøre.
Mød forfatter og journalist Åsa Linderborg (S), radiovært og forfatter Hassan Preisler (DK) og programleder Hilde Sandvik (N) til pan-skandinavisk familieterapi.
Flere AI-platforme som Midjourney, Stable Diffusion og DALL-E åbner nye muligheder for billedkunstnere. Men hvordan. Og hvad skal man være opmærksom på?
JaJa Architects og Realdania giver deres refleksioner på mobilitet i fremtidens bære- og levedygtige provinsbyer.
Brønderslev Forfatterskole fejrer i år 20 år med unge forfatterspirer, og her kan du få en smagsprøve på de tekster de unge skriver om livet som ung
Kulturen er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.
Hvad er kunsten og kulturens ansvar, når sociale medier og internettet polariserer samfundsdebatten. DM tager debatten med blandt andre ekspert i digital kultur Katrine K. Pedersen.
Hør om nordiske myter og sagn, og hvordan de stadig lever i nutiden. Mød Finn Tarpgaard valgmenighedspræst ved Aulum, Vinding.
Vi læser et digt fra digtsamlingen 'Nye balancer', og der er mulighed for at stille spørgsmål og dele undren med hinanden og forfatteren Caspar Eric.
Hvordan bekæmper kommunerne faldende indbyggertal og tomme butikslokaler? Hvilke virkemidler skal der til for at sikre byernes fremtidige overlevelse?
Hvordan ser fremtidens kunstpolitik ud ifølge SF? Hvordan styrker vi mangfoldigheden i dansk kunst og kultur? Hvordan sikrer vi, at alle har adgang til kunst og kultur?
Hvordan sikrer vi, at der bliver skabt en naturlig kobling og en tydelig fødekæde mellem unge, der arbejder frivilligt i vækstlaget og den etablerede kunst- og kulturbranche?
Hvad betyder den manglende kritik i medierne for publikum, for scenekunsten og den demokratiske samtale? Og hvad skal der ske med anmeldelsen fremadrettet?
Hør om hvad enevældes centralisering og godsslagtere har betydet for adlens herresæder og gårde i Vestdanmark
Andreas Vetö, WHO KILLED BAMBI, Mogens Jensen, Marie Nipper og Kasper Holten indtager Folkescenen til en anderledes og festlig snak om ledelse.
Med øget vandstand i havene samt større mængder nedbør bliver danske havnebyer presset af vand fra flere sider. C.F. Møller arkitekter ser på udviklingen.
Oplev Mads Vadsholt fortælle om tilblivelsen af det prisvindende computerspil og hør uddrag af musikken fra spillet opført live.
KA har til formål at give vigtig viden om kunst og kultur. Men hvordan skrider arbejdet frem? Og hvilken data er der behov for at indsamle inden for kunst- og kulturområdet?
Kulturdiplomati er et vigtigt værktøj i den udenrigspolitiske værktøjskasse. Bliv klogere på området med Charlotte Wrangberg, Sveriges ambassadør i Danmark og Camilla Mordhost, direktør for Dansk Kulturinstitut.
Opgør med småstatsmentalitet og små sko. Kom til foredrag med tidl. MF Bertel Haarder (V) og hør, hvad Norden kan, når vi samarbejder.
Øget vandstand. Flere skybrud. Høje temperaturer. Klimaforandringerne har mange konsekvenser. Hør, hvad vi hver især kan gøre for at modvirke dem.
Bogen handler om efterkrigstiden i Sydslesvig. Her tilbragte mange af det danske mindretals børn sommeren hos en værtfamilie i Danmark. Hør, hvad det har betydet.
Hvordan kan man tiltrække unge til at tage en uddannelse i udkanten? Og hvilken rolle spiller kunst og kultur i det?
Kom og hør refleksioner og erfaringer fra Masterclass i Futures Literacy. Hvordan kan det bruges i den bæredygtige omstilling?
Stærke kulturelle udviklingsmiljøer er en gevinst både for kulturlivet og for deres lokalområde. Men hvordan spotter man fra politisk side den gode idé i landskabet?
I foråret 2023 lancerede Nordjyske Museer konceptet: Den Korte Historie. Hør om, hvordan den nordjyske kulturarv er blevet mobil.
Kan virksomheder fortsætte med at vækste, når kulturlivet visner? Bør virksomheder konkurrere på kultur? Og hvordan kan kultur og erhverv hjælpe unge der mistrives? Vi undersøger samarbejder mellem erhvervs- og kulturverdenen.
Ny teknologi alene er ikke tilstrækkelig til at afværge klimakrisen. Hvordan kan kunstnere være med til at finde helhjertede og bæredygtige løsninger i den grønne omstilling?
Er et 'kulturens svanemærke' vejen til en mere bæredygtig kulturbranche i Danmark? Dansk Komponistforening inviterer til dialog om modellen styrker og svagheder.
Hvad kan residencies, og hvad de bidrager til? Og hvordan skaber vi de bedste forudsætninger for kunstnerisk udvikling? Vi ser på fordele og ulemper.
Hvornår skal vi bygge nyt, og hvornår skal vi udnytte det eksisterende? Det spørger vi om, når vi diskuterer de benspænd, der er til stede i byggebranchen.
Hvordan sikrer vi, at kunsten er tilgængelig for alle børn? Har de store kulturinstitutioner et særligt ansvar? Det Kongelige Teater tager samtalen og giver et skud pixiopera.