Mød Nordea Fonden
Mød fonden til en uformel snak om jeres projektidé og få gode råd til ansøgningen.
Sted: Ung Kult
Mød fonden til en uformel snak om jeres projektidé og få gode råd til ansøgningen.
Nauja Lynge er grønlandsk/dansk forfatter og foredragsholder. Stil spørgsmål og hør, hvorfor Nauja Lynge mener, at grønlændere i Danmark bør anerkendes som nationalt mindretal.
Hvad er ambitionerne for fremtidens museer? Hvilken betydning kommer det til at få for det danske museumsvæsen? Og hvad er fondenes holdning til den kommende reform?
Region Nordjylland og Region Midtjylland inviterer til fremtidsdebat. Vi er i 2033. Hvordan ser sundhedsområdet og kulturområdet ud i Danmark?
Grundtvig vækkede det danske folk og skabte meningheder i hele landet. Hør, hvordan ånden fra dengang stadig lever 150 år efter som Morsø Frimenighed.
Hvordan kan nytænkningen af byggeri være med til at løse klimaudfordringerne? Lone Feifer fra VELUX fortæller om, hvordan man kan bygge bæredygtigt.
Folkebibliotekerne er garanten for ”Fri og lige adgang” til information og viden, men 60% af danskerne er ikke biblioteksbrugere. Vi kigger på folkebibliotekernes brede samfundsopgave, og muligheder for at nå nye brugere derigennem.
Hvad kan vi bruge Peter Rindal og rindalismen til i dag anno 2023, og er det en huskekage til kultureliten? Mød politiker Alex Ahrendtsen, der mener, at Rindal er aktuel som aldrig før.
Hør om Christen Olesen fra Salling, der deltog som menig soldat i slaget ved Dybbøl i 1864.
Adam Holm og Louise Schack Elholm, minister for nordisk samarbejde, mødes til en samtale om Norden, i den verden, vi står i.
Bæredygtigt Kulturliv NU vil gøre det danske kulturliv til det mest bæredygtige i verden. Hør, hvordan kulturinstitutioner gennem grønne værktøjer og modeller bliver mere grønne.
Er spil sin egen kunstform? Hvordan bidrager computerspil til dansk kultur? Debat om kunstnerisk spiludvikling som vækstdriver for danske kunst og kultur. Vært The Animation Workshop.
Hvad kan arkitekten stille op i mødet med de globale klimaudfordringer? Arkitekt og lektor David A. Garcias giver sine svar i samtale med forlagsdirektør Kristoffer Lindhardt Weiss.
AAU præsenterer bud på udformningen af det fremtidige oplevelsescenter for Limfjorden.
Hvad er problemet med manglende diversitet i medierne? Journalist og underviser Karen Lerbech gør status på mediebilledet i Danmark i samtale med Jyllands-Postens chefredakør.
Dansk Kulturinstitut og Kulturens Analyseinstitut bringer nye metoder i spil og åbner debatten om kulturens nytteværdi. Hvad er potentialet? Hvad er konsekvenserne?
Der har de seneste år været flere sager om dårligt arbejdsmiljø på kulturområdet. Hvad skal der gøres? Hør blandt andre museumsdirektør Marie Nipper og forsker Søren Friis Møller.
Kan det digitale bane vej for en genopdagelse af et åndeligt liv i en vestlig verden, hvor religion ikke længere sætter dagsordenen? Mød kunstner og tech-shaman Jakob La Cour.
Foredrag ved Jens Hvid, forstander på Galtrup Efterskole, Mors.
Er det en myte eller er det godt for fællesskaber, hvis vi bor i områder med forskellige befolkningsgrupper på tværs af alder, etnicitet og interesser?
Samtale om kultur og bæredygtighed med blandt andre Bertel Haarder, Elsebeth Gerner Nielsen og Franciska Rosenkilde. Vært Europæisk Kulturregion.
Vær med til en legende stund, når vi dykker ned i legens historie, og hør om de ældste lege, som vi stadig leger den dag i dag
Anne Cortzen er vært, når Arkitektforeningen inviterer til debat om, hvorfor Danmark har brug for en ny arkitekturpolitik.
Hvad gør et boligområde velfungerende? Sociolog Benedicte Mygind giver perspektiver og indsigt, som gør, at vi måske skal ændre vores opfattelse.
Olle kolle, traditionelle plejehjem eller noget helt tredje? Der er åbenlyse udfordringer forbundet med at sikre vores ældre generation et liv af høj kvalitet i vores samfund. Hvad skal der til?
I starten af 1900-tallet flyttede seks indremissionske familier fra Harboøre til Gjøl. Under denne talk udfoldes deres historie.
Jyllands-Postens politiske analytiker, Niels Th. Dahl, interviewer kulturminister Jakob Engel-Schmidt om kulturpolitik i et helt nyt politisk landskab på Christiansborg.
Hvad ville du gøre, hvis du var Kulturminister? Clement præsenterer Kulturudvalget for en række svære dilemmaer – og inviterer publikum til at hjælpe.
Ungdomskulturhuset – UKH inviterer forfatter Martine Brumsbjerg og chefredaktør for unge-mediet SEIN til en samtale om unges stemme i demokratiet.
Hvordan skaber man fællesskaber, hvor flere unge får lyst til at deltage. Region Nordjylland og UNG KULT inviterer til samtale med Christian Have som moderator.
Hvordan forestiller vi os fremtiden? Mød forsker Gregers Andersen, der sammen med fremtidsforsker Nicklas Larsen kigger på den fremtid, som vi alle går i møde.
Kulturmødets spritnye aftensalon. En festlig og intelligent time, hvor et knivspart panel giver deres bedste take-aways fra dagens debatter. Kulturens Analyseinstitut er vært.
Vi samtaler og bringer meninger i spil ud fra Samtalekort fra Grundtvig, samtalekort fra Grundtvigsk Forum.
Klimakrisens kunstnere inviterer til en uforudsigelig aften med dialog og oplevelse på tværs af kunst, aktivisme, performance og forskning. Dansk Komponistforening er vært.
Vi går i datanørdhjørnet og diskuterer det seneste års mest omtalte udgivelser og rapporter. En underholdende datasession med Ronnie Hansen som vært.
Bliv klogere på verdens udvikling og vind præmier, hvis du er god til at gætte! Det er ikke nødvendigt at have et hold i forvejen, så mød bare op!
Knud Sørensen var en særklasse digter, som skrev med afsæt i landskabet omkring Limfjorden. Knud Sørensen døde sidste år, 94 år gammel. Velkommen til en hyldestaften, der byder på film, lydfortælling og samtale om hans digterkunst.
Operahuset i Sydney er ikonisk. Det er et af de vigtigste byggerier i det 20. århundrede. Hør om en rejse fra Aalborg til Sydney. Og om en arkitekt, der kan hjælpe os med at finde svar på fremtidens byggerier.
Christian Have og skuespiller Thure Lindhardt i samtale om, hvordan vi skal forstå kunstig intelligens i kontekst af den samlede verdenshistorie.
Stress, chikane og dårlige arbejdsforhold. En række sager om problemer på kulturinstitutioner har fyldt medierne. Er de et udtryk for en ledelseskrise i kulturlivet? Morgen-talk med Kulturmonitor og Seismonaut.
Kulturministerens nye pris for arbejdet med ligestilling og mangfoldighed uddeles på Kulturmødet. Clement Kjersgaard er vært for arrangementer, hvor kunstnere er på scenen med ministeren.
Bæredygtigt Kulturliv NU inviterer Kulturens Analyseinstitut og andre branchefolk til en samtale om nye grønne alliancer på tværs af kultursektoren.
Mød forfatter og fortæller Jim Højberg, der med udgangspunkt i bogen ”Min farfar er høvding i Ghana” og sine mange rejser i Ghana, fortæller historier fra det vestafrikanske land.
Hvad der skal til for at forbedre trivslen hos unge. Missionen er at lytte til dem, der ved allermest om det: Nemlig de unge selv. Find P3-bussen alle tre dage på Ung Kult Camp.
Christian Have har en stærkt panel af kunstnere og kulturpersonligheder på scenen til en samtale om faldgruber og potentialer i mødet mellem AI og kunst.
Hvad er det gode ungeliv for dig? Netværket af Ungdomsråd (NAU) har sat sig for at indsamle og udstille visioner for det gode ungeliv, og vil gerne dit bidrag med.
Bliv inspireret, når nordiske unge med talerskolen Røst, deler deres tanker, håb, frustrationer og drømme i stærke personlige taler.
Kim Blæsbjerg fortæller i en samtale med TV MIDTVEST's Klaus Knudsen Pedersen om tilblivelsen af romanen, om research og at balancere mellem virkelighed og fiktion.
Hvad kan vi forvente os af fremtiden? Start dagen med tre skarpe foredrag ved Majken Overgaard og fremtidsforskerne Bugge Holm Hansen og Sofie Hvitved.