Samtaler (326)

Fredag 23.08.

Aflyst

Formidling af arkitektur - Hvordan taler vi (mere tydeligt) om arkitektur?

Arkitektur kan være svær at formidle - for hvordan taler man egentlig om æstetik? Og hvordan kan arkitekter formå eller blive bedre til at oversætte det til tider svære fagsprog, så andre kan forstå, hvad de siger?

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 11.30
Sted: Arkitekturcaféen, KulturVejen

Billedbogspiraterne - Højtlæsning med KAMISHIBAI

Kig forbi den store, grønne bogbus, hvor bibliotekar Mette Laustsen læser Mungo ind i hans yndlingsbog, og se, om det lykkes at besejre piraterne. Vær opmærksom på, at der er chance for at blive udsat for dårlige piratsangere!

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 11.30
Sted: Bogbussen fra Sydslesvig, KulturVejen

Live podcast - Sorgens stemme

Sorg er en svær størrelse, men vigtigt at snakke om. Derfor åbner vi op for samtalen med to seje værter fra podcasten Limbo og med gæst og digter Anette Gregersen.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 12.00
Sted: Centrum, Ung Kult

Klaus – en tysk flygtningedrengs skæbne i Nordjylland

I begyndelsen af 1945 må den femårige dreng Klaus flygte fra den sovjetiske kær sammen med sine to søskende, sin mor og sin tante. Hør om Klaus’ skæbne og tragedie og et rørende og livsvarigt venskab på tværs af landegrænser.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 11.45
Sted: Historiehaven, KulturVejen

Hvad kan vi lære af hinanden på tværs af generationer?

I denne samtale sætter vi scenen på tværs af alder og grænser og lader stærke nordiske stemmer være nysgerrige sammen. Hvad kan vi lære af hinanden på tværs af generationer? Hvad optager unge som ældre i dag og hvad har vi til fælles?

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 12.00
Sted: Instituttet, KulturPladsen

Klog på Sprog - på P1

Oplev P1s Klog på Sprog live med Adrian Hughes og gæster på scenen på Kulturmødet.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 12.00
Sted: Knud Sørensens Plads, KulturPladsen

Kunstens betydning i det offentlige rum

Deltag i samtalen, hvor vi hører mere om Kulturens Analyseinstitut og Bikubenfondens undersøgelse af kunstens betydning i det offentlige rum. Vi taler om status på indsamlingen af ny viden, og hvad man håber, det nye initiativ kan bidrage med.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 11.30
Sted: Kunstens Camp, KulturPladsen

Our Voices: Når kunst bygger bro til unge i almene boligområder

Glæd dig til en samtale om kunst på tværs af landegrænser i det 3-årige Creative Europe projekt Our Voices. Kom og hør, hvad der sker, når kunst bliver en fælles udviklingsplatform for unge i almene boligområder, kunstnere og kulturinstitutioner.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 11.45
Sted: Lysskoven, KulturPladsen

Fremtidens museum: Mogens Jensen og Christian Kortegaard Madsen i samtale

I dagens samtale i Museum Jorn på hjul vender Mogens Jensen, MF for Socialdemokratiet, og Museum Jorns direktør Christian Kortegaard Madsen museernes fremtid med dyk ned i museumsreformen, nyt Museum Jorn og museerne som platforme.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 11.30
Sted: Museum Jorn på hjul, KulturVejen

Vandets veje møder kulturens steder

Hør en af Skandinaviens dygtigste arkitekter nordmanden Reiulf Ramstad diskutere kulturbåret naturbeskyttelse med programleder for bygningskultur og stedsudvikling i Realdania Stine Lea Jacobi og udviklingsdirektør for Dansk Kyst og Naturturisme Jacob R. Kierkegaard Larsen

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 12.00
Sted: Musikværket Sal 1, KulturPladsen

Nordjyske fortællinger om kvindelige kunstnere

Pia Skogberg, billedkunstner og daglig leder af Kirsten Kjærs Museum i Frøstrup, holder oplæg under titlen 'Nordjyske fortællinger om kvindelige kunstnere'.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.00 - 12.00
Sted: POP UP Containerakademiet / Fællesværkstedet, Byen

Nordiske fremtidsdrømme – en panelsamtale med nordiske unge talere

Bliv endnu klogere på erfaringerne, tankerne og drømmene, på tværs af nordens unge. Moussa Mchangama står for en panelsamtale med unge fra Danmark, Finland, Færøerne, Grønland, Norge og Sverige, som har indtaget flere af Kulturmødets scener.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.15 - 12.00
Sted: Bag Plankeværket, KulturPladsen

Feministiske ører: Nydelselyde og samtykke

I denne talk inviterer museumsinspektør og Ph.D. i lyd- og kønsforskning, Anne-Sofie Udsen, os til at lytte med feministiske ører. Gennem talken udforsker vi hvad det vil sige at lytte efter nydelseslyde, herunder hvordan vores lytninger hænger sammen med kønnede- og kulturelle forventninger, normer og regler.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.30 - 12.30
Sted: Bio Mors - store sal, Byen

Colours of Being – skal kunst sætte politisk eller poetisk aftryk på verden?

Sammen med en række aktuelle, nyskabende kunstnere undersøger vi forbindelsen mellem at være kunstner og at være kulturskaber.

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.30 - 12.45
Sted: Teltscenen, Ung Kult

Formidling af arkitektur – Hvad er inddragelse værd?

Hvordan værdisætter man demokratisk inddragelse, når det kommer til arkitektur? Hvad koster det at inddrage borgere i processen og hvad får man som bygherre ud af det?

Tid: fredag 23.08. Kl. 11.45 - 12.15
Sted: Arkitekturcaféen, KulturVejen

Værksteder til kulturproduktion – hvordan ser de ud, hvem er de for, og hvordan udvikler man dem?

I samtalen skal vi blandt andet tale om, hvorfor der er brug for at mødes og skabe noget kulturelt sammen, og hvordan vi udvikler fysiske rum til kulturel aktivitet.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 13.00
Sted: Brøndum, KulturPladsen

DAC på Kulturmødet: Hvem slog arkitekten ihjel?

Hvad ville der ske, hvis der ikke fandtes arkitekter? Det scenarie er måske slet ikke så usandsynligt. Kom med til en fiktiv fremtid uden arkitekter, og følg efterforskningen i, hvem der tog livet af arkitektstanden - og hvad det ville betyde for os.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 13.00
Sted: Folkescenen, KulturPladsen

Med Djævlen på skolebænken – historien om Struers første skole

Struers første skole bliver indviet efter enorme uenigheder i det lokale sogneråd, men hvad var man egentlig uenige om? Museumsinspektør Mikkel Ellersgaard Sørensen gør dig klogere.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 12.45
Sted: Historiehaven, KulturVejen

Linn Ullmann og Dy Plambeck i samtale – Familien som udspring, traume og drøm

Den norske forfatter Linn Ullmann og den danske forfatter Dy Plambeck mødes til en samtale om familien, de små samfund med egne regler, længsler og drømme, som både former os og kan ødelægge. Moderator: kulturjournalist Gudrun Marie Schmidt

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 13.00
Sted: Klostergården, KulturVejen

Er værket vigtigere end mennesket bag værket?

Uanset om du som kunstner er outsider, autodidakt eller akademiuddannet, arbejder du med værker. Værket er hovedpersonen, ikke mennesket. Alle står med de samme problematikker. Pia Græsbøll Ottesen og Mia Lejsted dykker ned i spændingsfeltet.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 13.00
Sted: Morsø Kunstforening af 1961, Byen

Kommunernes rolle - Fællesskaber i fremtidens kulturliv

Samtalen tager afsæt i KL's kulturpolitiske synspunkter, som blev offentliggjort i maj 2024, som sætter fokus på hvilke potentialer kulturen har ift. at understøtte det gode liv og sammenhængskraften i samfundet.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 13.00
Sted: Musikværket Sal 2, KulturPladsen

Kunsten at Trives: Kulturens Uudnyttede Potentiale

I en tid hvor børn og unges trivsel er under pres, kigger vi mod kunsten og kulturen for løsninger. Men hvordan kan kunst og kulturinstitutioner virkelig gøre en forskel? Kan kunsten integreres i den almene dannelse og gøres til en nøglekomponent?

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 13.00
Sted: SceneRum, KulturVejen

Debut på P6 - Direkte fra Kulturmødet på Mors

Oplev en eksklusiv live-udgave af radioprogrammet 'Debut' på P6, direkte fra Kulturmødet på Mors! Vært Sebastian Saxton byder velkommen til en musikalsk fest fyldt med interviews, liveoptrædener og et grundigt blik på de tematikker, der rør sig lige nu.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 14.00
Sted: Trille, KulturPladsen

Kunst, mod og modstandskraft

Fra Ukraines beskyttelsesrum til Belarus’ gader. Dansk Kulturinstitut inviterer til en talk om musikken som modstandskraft både set i et historisk og nutidigt lys.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 13.00
Sted: Værkstedet, KulturPladsen

Skjult kærlighed: Artist talk med Aarhus Art Prize-vinder Mads Borre

Hør kunstner og komponist Mads Borre fortælle om sin kunstneriske undersøgelse af skjulte kærlighedssignaler gennem tiden, som har resulteret i udstillingen Tusinde Tabte Lommetørklæder og performancen Auditioning For the Part of Ghost.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.00 - 13.00
Sted: Æblehaven, KulturPladsen

Formidling af arkitektur - Arkitekturlitteratur til børn

Hvorfor er det overhovedet relevant at formidle arkitektur til børn og unge? Kom med til en snak om arkitekturforståelse, demokratisk dannelse og kloge hænder og skabende hoveder.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.30 - 13.00
Sted: Arkitekturcaféen, KulturVejen

Niels Krause-Kjær - fra Kongekabale til Jagttegn

Klaus Knudsen Pedersen, politisk redaktør ved TV MIDTVEST, taler med Niels Krause-Kjær om, hvor han henter inspirationen til sine romaner - herunder også om, hvor meget den fiktion, han fylder i sine bøger, adskiller sig fra virkelighedens politik.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.30 - 13.30
Sted: Bag Plankeværket, KulturPladsen

Limfjordsdigterne - mød forfatterne

Mød forfatterne til bogen Limfjordsdigterne, Susanne V. Knudsen og Else Bisgaard, som gennemgår nogle af forfatterskaberne i deres bog om Limfjordsegnens litteraturhistorie 1820-1930.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.30 - 13.30
Sted: Fulton af Marstal, Byen

Når kunsten møder landsbyen

Med udgangspunkt i aktører der arbejder lokalt med problemstillinger der er særligt genkendelige udenfor de store byer, undersøger vi kunsten og kulturens position i lokalsamfundet.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.30 - 13.15
Sted: Knud Sørensens Plads, KulturPladsen

Erfaringer fra Stedet Tæller X: hvad sker der, når kunst og arkitektur krydses i landkommunerne?

Med udgangspunkt i initiativet Stedet Tæller X inviterer Ny Carlsbergfondet og Realdania til en tværfaglig samtale om, hvordan kunsten og arkitekturen kan skabe nye mødesteder i landkommunerne.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.30 - 13.30
Sted: Kunstens Camp, KulturPladsen

Kulturel oprustning! Hvad skal vi forsvare?

Hvordan kan kultur fungere som et forsvarsværk i en tid med usikkerhed, krig og konflikt? Og hvad skal vi særligt forsvare i Norden? Spørgsmålene diskuteres af et stærkt kulturpanel.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.30 - 13.30
Sted: Musikværket Sal 1, KulturPladsen

Hvordan kan kunst møde børn og unge?

Hvordan laver man kunst for eller sammen med børn og unge? Hvorfor er det vigtigt? Og hvad er støttemulighederne? Kom og oplev talks, værker og performances, når Statens Kunstfond præsenterer fire kunstprojekter med fokus på børn og unge.

Tid: fredag 23.08. Kl. 12.30 - 14.30
Sted: Netværket, Ung Kult

Når uddannelsen kræver støtte

Flere studerende end nogensinde før søger om hjælp til at gennemføre deres uddannelse. Martin Pors Knudsen hjælper os med at forstå, hvordan det er at være studerende med en funktionsnedsættelse, så vi bedre kan støtte dem i fremtiden.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.00 - 13.30
Sted: Aarhus Universitetsforlag, KulturVejen

Kulturen som klimaløsning - skrot charterferien, og læs om fjerne lande i stedet for!

I et opsigtsvækkende forsøg på at komme med konkrete løsninger giver Jens M. Henriksen en provokerende pep-talk om, hvad der kunne gøre en forskel i forhold til klimaforandringerne - velvidende, at der aldrig vil være politisk flertal for forslagene.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.00 - 13.30
Sted: Bogbussen fra Sydslesvig, KulturVejen

Baron Trip-Trap – Fra frisindet godsejersøn til forbitret nazist

En kuriøs fortælling om godsejeren, der startede som kulturradikal boheme, blev konservativ folketingspolitiker og endte som vagabonderende nazist på første klasse. En fortælling med afstikkere til Herman Bang, Gustav Wied, L.A. Ring & Adolf Hitler m.fl.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.00 - 13.45
Sted: Historiehaven, KulturVejen

Har du lyst til at høre en god historie?

Vær med, når en læseguide fra Læseforeningen læser en udvalgt novelle op. Undervejs i oplæsningen er der plads til at dele de tanker, erfaringer og følelser, som historien sætter i gang.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.00 - 14.00
Sted: Hos Antje, KulturVejen

Re-examining art fairs: a public consult with f.eks. (Part 2)

Co-founder Scott William Raby facilitates a consulting session with Juxtapose Art Fair, examining the function, role, and value of art fairs in Denmark in relation to the artist-run sector.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.00 - 15.00
Sted: Juxtapose Art Fair booth, KulturVejen

Klassisk musik i børnehøjde

Hvordan sikrer vi at den klassiske musik bliver et tilvalg for børnefamilier? I denne talk, stiller vi skarpt på barrierer og fordomme som kan ligge til grund for at gøre brug af de klassiske kulturtilbud og hvordan disse kan overvindes.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.00 - 14.00
Sted: Monas Hus

Formidling af arkitektur - ArkitekTUR i Børnehaven: Skal vi lege arkitektur?

Mød holdet bag ArkitekTUR i børnehaveprojektet fra Utzon Center og Dansk Arkitektur Center og hør om erfaringer fra projektet og projektets baggrund. Og hvorfor børnehavebørn skal lære om arkitekturens væsen.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.15 - 13.45
Sted: Arkitekturcaféen, KulturVejen

Frivilligkultur og demokratisk dannelse under forandring

Hør en uddybende og nysgerrig talk om frivillighed og den demokratiske dannelse, når frivilligcentrene inviterer til en tidssvarende talk om, hvordan mennesker kommer til at engagere sig i fremtiden.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.30 - 14.30
Sted: Brøndum, KulturPladsen

Hvad kan erhvervslivet bruge kunst og kultur til?

Traditionelt set har kunst og kultur været noget som de fleste har nydt i fritiden. Men hvad med kunst og kultur på arbejdspladsen? Med afsæt i data fra en ny undersøgelse stiller DI skarpt på et udviklingsområde for store dele af branchen.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.30 - 14.30
Sted: Folkescenen, KulturPladsen

Sammen om Demens”-partnerskabsindsats omkring demens

Samarbejdspartnerne vil fortælle om baggrunden for samarbejdet om demens-indsatsen og partnernes bidrag

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.30 - 14.15
Sted: Klostergården, KulturVejen

Kunstneratelier i byen?

Hvordan sikrer vi betalbare boliger og atelierer, så kunstnerne ikke kun er med i de tidlige faser, men også kan blive i storbyen? Vi har inviteret et stærkt panel til at diskutere værdien af varige kunstnermiljøer.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.30 - 14.00
Sted: Kunstens Camp, KulturPladsen

Sådan styrker vi ungekulturen i det kommunale arbejde

Lær om rekruttering af unge kulturaktører. Er rammerne til at engagere unge tilstrækkelige? Hvilke potentialer er der i arbejdet med unges subkulturer og interessefællesskaber? Find ud af det og hør om unges forventninger til kommunale initiativer.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.30 - 14.45
Sted: Lysskoven, KulturPladsen

Museernes rolle for turismen. Er de reason-to-go?

Kom og deltag i debatten, når et veloplagt panel af politikere, kultur- og turistprofessionelle diskuterer, hvad der skal til for at styrke den gensidige værdiskabelse mellem kultur og turisme.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.30 - 14.30
Sted: Musikværket Sal 2, KulturPladsen

Samtale mellem kunstner Maria Nørholm Ramouk og forfatter Moussa Mchangama

Med samtalen mellem kunstner Maria Nørholm Ramouk og forfatter Moussa Mchangama ønsker vi at trække tempoet ud af festivalkroppen og give plads til nuancer, tænkepauser og refleksion.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.30 - 15.00
Sted: Vildnisset - Kunsthal Spritten, KulturPladsen

Museum KØN: Nye workshops for erhvervslivet

Hvorfor holder et museum for kønnenes kulturhistorie workshops om generation Z og oplæg om bæredygtighed? Samtale om emner fra feministisk ledelse og ligestilling til GenZ og kønnet sprog på arbejdspladsen.

Tid: fredag 23.08. Kl. 13.30 - 14.30
Sted: Værkstedet, KulturPladsen

Tænkepauser – Design

Danskere elsker design. Men design er mere end bare vellavede ting. Design rummer også budskaber om, hvad vi mener, er vigtigt i livet. Kom bagom designprocessen med Peter Gall Krogh og bliv klogere på, hvorfor godt design er mere end det, øjet ser.

Tid: fredag 23.08. Kl. 14.00 - 14.30
Sted: Aarhus Universitetsforlag, KulturVejen

Drømmetænkning eller et rent mareridt: Hvordan ser en verden uden arkitekter ud?

Hvordan ville vores byrum, huse, byer og hverdag se ud, hvis ikke arkitekter tegnede netop det? Det tankeeksperiment udforsker vi i denne debat. For kan vi leve uden arkitekter?

Tid: fredag 23.08. Kl. 14.00 - 14.30
Sted: Arkitekturcaféen, KulturVejen

Har du oplevet kunst med din pædagog i dag?

Møder pædagogstuderende kunst og æstetiske processer i deres uddannelse? Og hvad betyder møder med kunst eller manglen på samme for pædagogers dannelse, professionsidentitet og handlemuligheder i forhold til at inddrage kunst og æstetik?

Tid: fredag 23.08. Kl. 14.00 - 15.00
Sted: Bag Plankeværket, KulturPladsen
Hent Flere