Cheminova og Vestjylland
Cheminova bragte udvikling og velstand til Harboøre-egnen. Men det havde sin pris. Kom og hør en aktuel historie om industridrømme, forurening og en dyb ambivalens.
Sted: Historiehaven, KulturVejen
Cheminova bragte udvikling og velstand til Harboøre-egnen. Men det havde sin pris. Kom og hør en aktuel historie om industridrømme, forurening og en dyb ambivalens.
Som optakt til akvarel&aperol tager Vendsyssel Kunstmuseums direktør Sine Kildeberg os med rundt i det vendsysselske landskab - fortolket af kunstnere som Poul Anker Bech, Agnete Bjerre, Niels Larsen Stevns m.fl.
Få fremtidsforskerens, erhvervsorganisationens og kunstnerens bud på visioner, drømme og mareridt for kulturlivets økonomiske fundament og placering i samfundet om 20 år. Debatten dokumenteres og fortolkes kunstnerisk i et poetisk referat.
Danske skuespillere, tv-værter, artister og andre kendte oplever i stigende grad, at deres ansigt og stemme misbruges i falskt indhold på sociale medier, skabt af kunstig intelligens. I denne paneldebat sætter vi fokus på, hvordan det føles at få sit ansigt og sin stemme delt uden for kontekst og uden tilladelse.
Denne paneldebat på Kulturmødet på Mors stiller skarpt på en presserende udfordring: Hvordan kan vi bygge en reel bro mellem kultur og sundhed, når politisk handling og lederskab ofte er fraværende?
”Vis mig dine venner, og jeg fortæller dig, hvem du er”. Hvilke venskaber har du haft i dit liv? Hvilken slags ven er du selv, og hvornår er det svært at være venner? Mød Frederik Svinth til en snak om venskaber og prøv hans populære SNAK-spil.
Få sparring og gode råd fra dine kolleger, når Den Kreative Forretning inviterer til kunstnermøde med fokus på det gode kunstnerliv.
Hvad sker der i spændingsfeltet mellem kultur, sundhed og arbejdsmiljø? Panelet debatterer om sundhedsfremmeprojekter i kulturbranchen flirter med terapiarbejde og diskuterer fordele og ulemper ved tværfagligt arbejde, der involverer sårbare borgere.
Vi stiller skarpt på de fællesskaber, der eksisterer i de danske kulturhuse, på de ekkokamre, vi så gerne vil undgå og på de tværfaglige samarbejder, der skal bryde med dem.
Kom og deltag i debatten, når et veloplagt panel af politikere, kultur- og turistprofessionelle diskuterer, hvad der skal til for at styrke den gensidige værdiskabelse mellem kultur og turisme.
Samtale om hvordan de kulturansatte ruster sig til en fremtid, hvor kulturbranchen skal bidrage til at løse udfordringer omkring klima, trivsel og sammenhængskraft? Hvilke kompetencer bliver det centralt, at de kulturansatte har?
Kom og syng med, når Limfjordsmuseerne byder ind til fællessang med Limfjorden som tema. Vi skal synge nye sange og gamle ørehængere af komponister og forfattere, som har deres rod i Limfjordsegnen.
Kulturmødet har fået en ny direktør, Caspar Ryttergaard. Derfor er det oplagt at stille spørgsmålet: Hvad skal Kulturmødet være i fremtiden, og hvilken rolle skal det spille?
Panel-konkurrence om de bedste, værste, mest oversete tabeller/tal i kulturlivet. Hvad skal hyldes og hvad skal skylles ned sammen med publikum?\nDet er tilladt at prale, overdrive og ophøje betydningen af egne tal.
Hvor meget gedemarked er der plads til i scenekunstens templer? Hvor stor en andel af midlerne bør teatre anvende på sideaktiviteter, der skal lokke nye målgrupper til? SceNet tager debatten om indhold og indpakning med øl og popcorn!
Kom med til Kulturmødet After Dark, hvor vi ser på hvem der har magten i kulturlivet.
De to jyske mænd, Smørstemmen fra Ikast aka Allan Sindberg og Klavs Bundgaard, fra r8Dio har en ting eller to at sige om de danske kulturhuse, og om alle de Københavnere, der pludselig valfarter til Mors.
Ung Kult samler de vigtigste dagsordener, pointer og emner fra Kulturmødets første dag.
Mød den danske forfatter Josefine Klougart i samtale med Clement Kjersgaard.
Emma Holten og Moussa Mchangama debuterede begge som forfattere i 2024 med bøgerne 'Underskud' og 'Tekster om Hjem'. Mød de to forfattere til en sjov, kritisk og tilbagelænet samtale ud på Kulturmødets sene timer.
I 2023 blev Kulturens Analyseinstitut etableret – og fra maj sidste år gik analysearbejdet for alvor i gang. Hvad er der så sket siden – hvad har de egentlig lavet? Kom til morgenkaffe med Esben Danielsen, direktør for Kulturens Analyseinstitut .
Vær med, når Folketingets kulturudvalg modtager deputationer med udvalgte borgere og repræsentanter for foreninger, virksomheder eller interesseorganisationer, der sætter spot på områder i kunst- og kulturlivet.
Mød stærke stemmer fra kultursektoren til en snak om kulturlivet og regenerativ ledelse til vores Morgenmonitor på Kulturmødet.
Josefine Klougart og Bernhard Ellefsen vil i samtale med Barbara Læssøe Stephensen tale om naturen, kunsten og litteraturen.
Hvad det vil sige at være kulturaktør i en ny politisk virkelighed, hvor cancel-kultur er en realitet og diversitet og inklusion fylder i manges bevidsthed. I denne samtale undersøger vi, hvordan der kan skabes synlighed om de strukturer, der skaber ulighed i kulturen.
Hvordan sikrer vi en bæredygtige fremtid for en af de mest grundlæggende og værdsatte kulturelle praksisser i det moderne liv – rejsen? Carina Ren forsøger at give svar. Ren er lektor i turisme og kulturel innovation og ekspert i bæredygtig turismeudvikling.
Er du ung kunst- og kulturaktør? Og har du en god ide, men mangler fundraising til den?
Kom og deltag i debatten, når et veloplagt panel af politikere, kultur- og turistprofessionelle diskuterer, hvad der skal til for at styrke den gensidige værdiskabelse mellem kultur og turisme.
Denne samtale vil med udgangspunkt gode praksiseksempler undersøge begrebet kulturmedicin og hvordan det tages.
Kan et kunstnerisk byrum øge trivslen for unge? Det spørgsmål har kunstnerduoen Kenneth Balfelt og Johan August undersøgt i Rødovre Kommune og på Ung Kult Camp 2024 slår de vejen forbi til en snak med efterfølgende afstressende session.
Kom og vær med til en spændende diskussion om en af Nordens vigtigste litterære priser hør hvorfor det er vigtigt at have øje for nabolandenes litteratur, sprog og kulturfællesskab.
I 2023 afsatte regeringen 140 mio. kr. til en forsøgsordning med kulturpas, der skal få 43.000 unge, udenfor uddannelse og job, ind i kultur- og fritidsfællesskaber. Men hvordan? Vi undersøger, hvilken ungdomskultur vi ønsker i Danmark.
Mød toneangivende kulturaktører i dialog med repræsentanter fra Nordisk Ministerråd i en debat om hvordan kunsten og kulturen kan være med til at gøre Norden til den mest bæredygtige region i verden i 2030.
Throughout the day co-founder Scott William Raby will facilitate a consulting session with Juxtapose Art Fair, examining the function, role, and value of art fairs in Denmark in relation to the artist-run sector.\n
I en stadig mere globaliseret verden er mangfoldighed og inklusion en nødvendighed for samfundets bæredygtige udvikling. Vi taler med to fonde om, hvordan de arbejder med at kunne imødekomme og støtte mangfoldige behov og perspektiver.
De fire kommuner i Kulturregion Østjysk Vækstbånd: Horsens, Viborg, Silkeborg og Randers byder velkommen til fredagens program i Lysskoven.
Med den nye museumsreform står danske museer over for et nyt kapitel med ny økonomi men hvad er forventningerne til fremtiden? Oplægget undersøger museernes udviklende rolle i samfundet og deres bidrag til forståelse og forberedelse til fremtiden.
Få fortællingen om livet i en særlig branche og indblik i en ganske særlig identitet, når Lykke Olsen fortæller om cirkusfolkets egen oplevelse af og forståelse af faget.
Kig forbi den store, grønne bogbus, hvor bibliotekar Mette Laustsen læser Mungo ind i hans yndlingsbog, og se, om det lykkes at besejre piraterne. Vær opmærksom på, at der er chance for at blive udsat for dårlige piratsangere!
Hør hvordan Museet KØN og Live Incubator 2024 fik økonomisk støtte og sparring til at udføre deres projekter.
Hvordan er det at være ung i Norden? Hør forskellige perspektiver på netop det, når nordiske unge sammen med Talerskolen Røst indtager scenen med stærke taler om det, der optager dem - efterfølge vil de i en paneldebat uddybe deres tanker og drømme.
I denne session har vi inviteret et panel af unge, som har erfaring med at være sårbar og opleve betydningen af kunst og kultur i deres eget liv.
Børns deltagelse i kulturelle og kunstneriske fritidsaktiviteter er ifølge FNs børnekonvention artikel 31 en rettighed. Denne debat lægger op til dialog og forskellige perspektiver på, hvordan vi i Danmark gennem børnelivets institutioner og fritidsmuligheder understøtter denne rettighed.
Vær med til at udforske udfordringerne med at integrere leg i arbejdslivet. Oplev lege, der bryder isen og lær at lege med chefer og kolleger uden akavethed. Gå grinende videre rundt på kulturmødet med viden om leg for voksne og tricks til en legende hverdag.\n
Se med, når Ane Cortzen går i samtale med forfatter Josefine Klougart, og arkitekt Holger Dahl om det skønne sprog, kunsten at fortælle en engagerende historie, og hvordan man oversætter sit fag.
Læseforeningen inviterer til fælleslæsning, hvor der er plads til at dele holdninger, tanker og refleksioner mens der læses højt fra skønlitteratur med aktivistisk kant!
Kom med til en debat om hvad musikken kan på sundhedsområdet. En debat om at fremme trivsel ved at sammentænke musik, velfærd og sundhed.
I denne samtale diskuterer vi kunstens rolle og potentiale i almene boligområder. Vi taler om, hvilke initiativer der har virket, hvilke der ikke har, samt hvad kunstprojekter kan betyde for de almene boligforeninger.
Kulturlivet i landdistrikterne er alt andet end dødt. Faktisk lever det i bedste velgående. Kom og hør om potentialerne for kulturel iværksætteri i netop de små lokalsamfund, hvor der ikke er langt fra idé til handling.\n
Kulturinstitutionerne har i fokus på at tiltrække publikum ved at tilbyde sig som en dagligstue, et mødested eller et læringsrum. Hvad går tendensen ud på? Virker det? Og hvordan finder man balancen mellem nye tiltag og fokus på kerneopgaven?