Stande og udstillinger

Aarhus Universitetsforlag

Aarhus Universitetsforlag holder til i og ved AUtocampus - en smuk rullende bygning, der ligner Aarhus Universitets gule bygninger. Her kan du møde forfattere fra forlaget og høre dem fortælle om deres bøger. Ved standen kan du også købe et bredt udvalg af forlagets bøger til stærke tilbudspriser.

Bemanding af stand:
Torsdag: kl. 12.00 - kl. 19.00
Fredag: kl. 10.00 - kl. 19.00
Lørdag: kl. 9.00 - kl. 14.00

Se på kort

Arkitekturcaféen - Den Gule Campingvogn

Café Den Gule Campingvogn på Gasværksvej er dit naturlige pitstop mellem Kulturmødets brændpunkter.

Stop op og få en guide til Nykøbings skønne købstadsmiljø, byg drømmehuse af Lego sammen med ungerne eller lad dig fange ind af en af de mange samtaler om arkitektur, byliv og landskabskultur

Utzon Center, Arkitektforeningens lokalafdelinger i Nord- og Vestjylland samt By&Landskab hos Morsø Kommune er værter for et væld af events med arkitekturen som omdrejningspunkt

Se på kort

Byg dit eget Nykøbing

Hvordan skal Nykøbing se ud, hvis du skulle bestemme? I Arkitekturcaféen Den Gule Campingvogn kan du være arkitekt for en dag og sætte dit præg på Nykøbings gadebillede efter dit eget hoved.

Ved hjælp af et avanceret tegneprogram kan du bestemme form, størrelse, facade, med mere, på bygninger på udvalgte steder i Nykøbings gadebillede. Og så snart du er færdig, kan du se din bygning i VR, lige der hvor den skal ligge mellem alle nabobygningerne. Og så får du selvfølgelig et digitalt billede af dit eget hus med hjem.

Workshoppen er åben alle dage, 10-16, bortset fra, når der er andre aktiviteter på programmet ved den gule campingvogn.

Se på kort

Skriv dig ind i historien

Beskriv dig selv med en bogtitel. Sammen markerer vi vores forskelligheder med vores egne personlige bogtitler. Hæng din bogtitel op i Bibliotekernes telt.

Åbningstider:
Torsdag: 13:00 - 21:00
Fredag: 13:00 - 23:00
Lørdag: 10:00 - 17:00

Se på kort

Billedkunstens Camp

Velkommen til Billedkunstens Camp – hvor vi sætter billedkunsten på dagsordenen!

Vær med, når vi diskuterer kunstens rolle i klimakampen, kryptokunst, statuer anno 2022, kunstpolitiske visioner og hvordan vi sikrer et mangfoldigt kunst liv – blot for at nævne nogle af programmets temaer.

Campen er udsmykket af Kate Skjerning med værket Breakthrough, der sætter fokus på kunstens evne til at trænge igennem, påvirke og skabe forandring.

Se på kort

Byg med Utzon - Lav dit drømmesommerhus i LEGO

I over 100 år har vi bygget sommerhuse i Danmark. Små, store, organiske, geometriske, i skoven og ved vandet. Men hvordan ser dit drømmesommerhus ud?

Utzon Center inviterer dig til at komme med dit bud på god sommerhusarkitektur. Og bygge det i LEGO. Du medbringer selv gode ideer og gåpåmod - vi stiller LEGO til rådighed.

Åbningstider:
Torsdag: 10:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lørdag: 09:00 - 17:00

Se på kort

Danske Bladtegnere

Danske Bladtegnere vil lave en stand, hvor vi holder redaktionsmøder og samler alle de tegnede bidrag ind som vi får lavet i løbet af dagene - og publiceret på Kulturmødets Sociale Medier

Se på kort

Kornets Hus' kornkaravane

Kornkaravanen er et slags mini-Kornets Hus på hjul, som du kan møde til alverdens arrangementer i hele landet. Kornkaravanen byder på et væld af aktiviteter – f.eks. kan du se frem til at valse dine egne havregryn, spille kornbingo, lære om de gamle sorter og smage på Grauballemandens morgengrød.

Kornkaravanen indeholder så at sige alt det bedste fra Kornets Hus og er klar til give et indblik i kornets store historie gennem smag, leg og læring.

Se på kort

Foreningen Norden

Foreningen NORDEN er en tværpolitisk landsforening, der siden 1919 har arbejdet for udvikling af det nordiske samarbejde i alle nordiske lande. Desuden arrangerer foreningens mange lokale afdelinger rundt i Danmark en række kulturelle tilbud i form af foredrag, musik og anden form for underholdning. På vores stand kan du teste din viden i en quiz om Norden og vind en rejse eller en bog og få mere at vide om mellemfolkeligt nordisk samarbejde.

Se på kort

Ghana Venskab x Braa Publishing

Man siger at 'Sustainability is key' - men hvem laver så denne 'key'? Det giver vi nogle solide og kreative bud på i vores stand: 'Ghana Venskab x Braa Publishing', så kom og kast blikke eller læg ører til! Her er det ganske gratis at blive beriget.

Expressing Sustainability er et ambitiøst bæredygtigt kunstprojekt med 9 danske kunstnere og 11 ghanesiske kunstnere, hvor vi fremviser og fortæller om vores spændende slutprodukter. Vores stand indeholder kunstnere fra DK og Ghana, bæredygtig kunst og kunstinstallationer fra spirende og etablerede kunstnere i DK og Ghana, repræsentanter fra foreningen Ghana Venskab, der oplyser om de interessante udviklingsområder og aktiviteter, de støtter i Nordghana, muligheden for at komme fra Mors til Ghana via VR-briller, podcasts og video, bæredygtigheds badges', som kan sættes på tøjet, talk om ”trash art” ved Gallery LM og Braa Publishing, der står til rådighed for kvalificeret sparring om 'det at arbejde kreativt med kunstnere og kunst', med fokus på meningsfulde aktiviteter for de deltagende i processen.

Ghana Venskab er en forening, der i samarbejde med lokale ghanesiske partnere implementerer et udviklingsprogram i Nordghana. Braa Publishing er en privat forlags- og konsulentvirksomhed med speciale i kunst.

Se på kort

Grundtvigs Telt

Her kan du møde fællessang og fortællinger, samtaler og diskussioner. Vi synger fra Højskolesangbogen flere gange i løbet af dagen. Du kan også høre foredrag om bl. a. Thøger Larsen, om frihed, om kristendomsundervisning og om behovet for en ny læreruddannelse. Og så kan du møde både friskoler, efterskoler og højskoler, der tager udgangspunkt i Grundtvigs skolesyn.

Se på kort

Historiehavnes lounge & chill zone

Når du trænger til at lade op, sidde behageligt og måske vende dagens kulturoplevelser med venner og bekendte over et glas vin eller en øl. Så kan Historiehavnes lounge & chill zone være et godt sted at lade op inden du drager på jagt efter endnu mere kultur.

Musikken er afslappet og rolig og baren er åben til kl. 24.

Åbningstider:
Torsdag: 19:00 - 24:00
Fredag: 19:00 - 24:00

Se på kort

PaperWorks

Udstillingsstedet Karm, Nykøbing Mors viser i samarbejde med Galleri Lene Bilgrav, Aarhus udstillingen PaperWorks. På udstillingen vises værker af Bodil Nielsen, vend-Allan Sørensen, Christina Hamre, Anne Marie Ploug, Anne Riis Bovbjerg, Peter Callesen, Ditte Lyngkær Pedersen og Milena Bonifacini. Kunstnerne er vidt forskellige i deres udtryk, men fælles for dem er, at de enten arbejder på papir eller i papir. På udstillingen vil der være grafik, tegning, cyanotopi, papirklip og collage.

I forbindelse med udstillingen afholdes en talk med gallerist Lene Bilgrav-Nielsen lørdag den 25. august kl. 11 i udstillingstedet Karm, Rådhustorvet 4 C, Nykøbing Mors

KARM er et arkitektkontor, værksted og kunstnerdrevet udstillingssted i ét. KARM er et samarbejde mellem arkitekt Laura Mazanti og billedkunstner Anne Riis Bovbjerg som hver for sig og i fællesskab arbejder med bygninger, rum, papir og billeder. Vi holder til i jernstøberiets gamle direktørbolig på Raadhustorvet.

Se på kort

Kirkebussen på Kulturmødet

På Klostertorvet i enden af Algade mod Vestergade finder du Kirkebussen på Kulturmødet Mors.
Næste generation, vil være det overordnede tema for Kirkebussen i år, I teltet vil folkekirken være tilstede med et væld af oplevelser, såsom musik og sang, debatter, foredrag og aktiviteter for børn og voksne. Der vil være kaffe på kanden og en person at henvende sig til, fra morgen til aften. Om natten holder vi pause.
Kom og giv dit bud på, hvad du mener kirken skal give videre til næste generation.

Se på kort

Vores Nordjylland

Fotoudstillingen ”Vores Nordjylland” sætter fokus på den nordjyske identitet. Fra Thy til Læsø, fra Aars til Skagen. Helt almindelige borgere i Region Nordjylland reflekterer over, hvad de opfatter som særligt nordjysk og præsenterer dette gennem et enkelt foto fra deres hjemegn. Fotoet er ledsaget af en kort tekst om, hvad der gør lige præcis dette motiv særligt nordjysk.

I en stadig mere globaliseret og omskiftelig verden, bliver spørgsmål som ”Hvem er jeg?”, ”Hvor kommer jeg fra?”, ”Hvor hører jeg til?” og ”Hvad er jeg rundet af?” mere og mere aktuelle. Stedbunden identitet og fornemmelsen af et tilhørsforhold er for mange mennesker mere og mere vigtigt, når de skal finde deres ståsted i en geografisk udflydende og konstant foranderlig verden.

Med projektet og udstillingen ”Vores Nordjylland” har de statsanerkendte kulturhistoriske museer i sammenslutningen Kulturarv Nord givet en række indbyggere fordelt over hele Nordjylland mulighed for at reflektere over og sætte ord og billeder på deres tilhørsforhold til det nordjyske. Projekt og udstilling er støttet af Region Nordjyllands Kulturpulje og vises for første gang på dette års Kulturmøde. Siden vil udstillingen blive vist frem i alle de nordjyske kommuner.

Åbent alle dage under Kulturmødet Mors.

Se på kort

Kulturmonitor

Kulturmonitor rykker ind på Kulturmødet med sin rullende redaktion. Læs de seneste kulturnyheder på vores vægavis. Få en snak med redaktionen, hæng ud og få en drink i vores lille smugkro og nyd debatterne og underholdningen fra vores lille ølkassescene.

Se på kort

Crater of the Unknown, en del af samtalen

Anne-Sofie Overgaards værk ”Crater of the unknown” blander sig som silent partner i samtalen på scenen. Med sit blotte nærvær taler værket lavmælt, men med stor tilstedeværelse.
Værket er et vævet landskab, skabt ud fra digitale optagelser fra planeten Mars. Spørgsmål er hvad vi ser? Interstellare imperiedrømme eller flugtfantasier fra en smadret klode?
Det store perspektiv om menneskers forhold til jorden træder ind på scenen.

Værket kan opleves i Værket Sal 1

Se på kort

Kunstbygningen i Vrå Engelundsamlingen: Anne Sofie Overgaard

Kunstneren Anne Sofie Overgaard inddrager publikum i en stor fælles vævning. Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen inviterer med denne workshop til at undersøge materialer, bæredygtighed og en mulig fremtid. Værket bliver et selvstændigt statement som italesætter tid, nærvær og omsorg for klimaet. danner ramme for netværk, samtaler om verdens og vores syn på fremtid og muligheder. Kom og bland dig i samtalen og bliv en del af værket.

Se på kort

Er du Mofibos nye lydbogsstemme?

Har du Danmarks bedste stemme? Har du altid drømt om at være stemme til din ynglings roman? Eller kender du en, som du bare læser op så englene synger?

Så skal du slå vejen forbi Mofibos lydboks - Når der ikke er talks i boksen, har du nemlig mulighed for, at aflægge lydprøve som Danmarks næste indlæser - så kom og giv det dit bedste skud vi glæder os til at høre dig.

Åbningstider:
Torsdag: 10.00 - 21.00
Fredag: 09.00 - 21.00
Lørdag: 09.00 - 17.00

Se på kort

Mofibo Talk

VIL DU HØRE EN GOD HISTORIE?

Hos Mofibo sætter vi en ære i at skabe den gode lytte-oplevelse. Det kan være historier som fascinerer, inspirerer eller tryllebinder lytterne indenfor alverdens genre som biografier, krimier, true crime, romance og meget mere. Hos os er det kun fantasien der sætter grænser. På Mofibos stand, kan du opleve disse fascinerende fortællinger live, når forfattere, redaktører og andre kulturpersonligheder gæster vores lyttevogn, og du udenfor i vores lounge kan fordybe dig i historierne med høretelefonerne på. Derudover får du også mulighed for at teste, om du måske er vores nye indlæser stemme. Så kom forbi og sæt dig godt til rette og lad dig forføre af vores gode historier.

Se på kort

Destilleret - Essensen af bladtegning

Morsø Kunstforening inviterer sammen med Danske Bladtegnere til en samfundsaktuel udstilling. Det er satiretegning på højt kunstnerisk niveau om samfundsaktuelle emner. Putin, Ukraine, gas, olie og grøn omstilling bliver taget under kærlig (eller mindre kærlig) behandling. Global vareknaphed, stigende priser og deraf følgende flygtningestrømme bliver behandlet, lige som både Xi Jinping og Kina og vores alle sammens Mette kommer under den spidsede pen. Og endelig udstilles en ny serie tegninger, hvor der reflekterer over satiretegningen som udtryksform.

Til udstillingen er der fremstillet 400 unika-plakater. Kunstforeningen inviterer publikum til at tage deres yndlingsplakat med hjem.

Åbningstider: 12-21 torsdag og fredag. 12-17 lørdag.
Gratis adgang.

Se på kort

MORSØ U-LANDSFORENING

Arbejdende stand, med fremstilling af:
- basket cooker
- bees wrap

Information om projekter i Morsø Kommunes venskabsby Bukoba i Tanzania
Salg af produkter fra Tanzania

Se på kort

Viborg 1146 - en VR-oplevelse, der skaber identifikation og forståelse på tværs af tid

Hvem er jeg? Hvem var folkene før mig? Hvordan blev de til mig? Dette er nogle af de spørgsmål du vil møde i VR oplevelsen Viborg 1146. I gennem et par VR-briller bliver du taget tilbage gennem tid og rum, og får mulighed for at genopdage dig selv igennem dem som var her før dig. Rejs tilbage til middelalderen, til Big Bang, og se om du måske også har spor af fortiden bærende i dig.

Oplevelsen åbner for et mentalt refleksionsrum igennem historien til Jan og Tove. Jan lader sin frakke altid ligge på sofaen, mens Tove gerne vil have, at den bliver hængt på stumtjeneren. Deres skænderi skjuler spor af en familiehistorie, som de begge ubevist bærer på. Viborg 1146 optrævler ligeledes spor af Viborgs tidligere historie; engang kongers og fyrsters land og en scene for en blodig borgerkrig, der splittede Danmark og udløste grundlaget for, hvad dette land er i dag. Hvilke andre spor finner vi? Hvilke frakker og hvilke sofaer?

VR oplevelsen er gratis og kræver ingen tidsbestilling. Længde: 12 min.
Åbningstider torsdag og fredag: 10:00 - 19:00

Se på kort

Museernes erkendelsestunnel

Identitetspolitik, bygningsbevaring og digitalisering. Det er tre aktuelle temaer for de fleste museer nu. I tre debatter tager vi temaerne op, og alle kan på forhånd bidrage til debatten. Det sker i museernes ”erkendelsestunnel” på Gasværksvej/Kulturvejen, hvor du gennem tre korte surveys kan præge debatterne på scenen.

Arrangeret af MMU – Midtjyske Museers Udviklingsråd, Kulturarv Nord og Organisationen Danske Museer (ODM).

Åbningstider:
Torsdag: 14.00 - 18.00
Fredag: 10.00 - 18.00
Lørdag: 9.00 - 12.00

Se på kort

På arkitekTUR med Utzon Center - På egen hånd

Tag selv på en spændende og anderledes byvandring i Nykøbing Mors. Med et ArkitekTUR-ark i hånden, kan I på helt egen hånd oplever byen i børnehøjde. Lige når I har lyst og tid.

ArkitekTUR-ark kan hentes ved Arkitektforeningens gule campingvogn og er ganske gratis.

Målgruppe: Børn og unge, børnefamilier, arkitekturinteresserede
Varighed: Ca. 1 time
Startsted: Arkitektforeningens gule campingvogn

Åbningstider:
Torsdag: 10:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lørdag: 09:00 - 17:00

Se på kort

Scenekunstens Hus

Scenekunstens Hus - scenekunstens epicenter. Huset danner rammen om en række forskelligartede aktiviteter fra scenekunstneriske oplevelser til politiske debatter og faglige samtaler med scenekunstens aktører på to scener. Rammerne for huset er skabt i samarbejde mellem Dansk Teater, SceNet og Limfjordsteatret. I Scenekunstens Hus kan du derudover opleve vin-og ginsmagninger arrangeret af Ginhuset/Vinhuset.

Scenekunstens Hus er støttet af:
Statens Kunstfond
CPH STAGE
Dansk Skuespillerforbund

Logoet til Scenekunstens Hus er designet af Alberte Husted Echers

Se på kort

SMK Thy

Hvad er et nationalgalleri, og hvad skal det kunne? I filmværket Kunstmuseet er kunstnerduoen Astrup & Bordorff gået bag om kulisserne på SMK (Statens Museum for Kunst) og tegner et både kærligt og kritisk portræt af hele Danmarks kunstmuseum anno 2021.
Med et skarpt og humoristisk blik på kunstsamlingen, oplevelsesøkonomien og nationalgalleriets rolle viser kunstnerduoen nye sider af SMK. Resultatet er, hvad de selv kalder en filmkabaret.

Se på kort

Ung Kunst

Det er helt simpelt, maling, pensel og et stort lærred. Kunst skal nemlig være tilgængeligt for alle. Gennem alle tre dage på Ung Kult vil det være muligt at komme og sætte sit eget præg på et stort fælles kunstværk, rammesat af de seje folk fra Projekt Painting Party. Det er blot en af de mange
kunstinstallationer på pladsen.

Åbent alle dage

Se på kort

VIA University College

Hvad ved du egentlig om professionsbacheloruddannelsernes faglighed og muligheder?
VIA University Colleges uddannelser slår en stand op på Munkegade, hvor du kan møde undervisere, forskere og studerende fra 3 af vores lokale uddannelser. Måske kan vi overraske dig!
Vidste du, at når du tager en af vores uddannelser, så bliver du klædt på til at løse vigtige og komplicerede funktioner i samfundet?

Torsdag vil du møde Socialrådgiveruddannelsen Holstebro. Vi glæder os til at udfordre dig og diskutere sociale problemstillinger. Du kan prøve vores dilemmaspil, teste din viden om sociale forhold i Danmark og høre om vores spændende forskningsprojekter.

Fredag vil du kunne opleve Læreruddannelsen Skive ”indefra”. Vores studerende og ansatte glæder sig til at vise dig, hvad vores uddannelse kan. Du vil komme til at ”se, høre, smage, lugte og føle” uddannelsen.

Se på kort