Stande og udstillinger

Aarhus Universitetsforlag

Aarhus Universitetsforlag holder under Kulturmødet Mors 2023 til i den fine rullende bygning AUtoCampus på Kulturvejen. Herfra byder vi på et spændende sceneprogram, og vi sælger et bredt udvalg af bøger, Tænkepauser og 100 danmarkshistorier til skarpe priser.

Åbningstider: Torsdag d. 24/8: 11:30-19:00, fredag d. 25. august: 9:00-19:00 og lørdag d. 26. august 9:00-17:00.

Vi glæder os til at se jer!

Se på kort

Arkitekturcaféen

Arkitektforeningen i Vest- og Nordjylland, Utzon Center og Morsø Kommune samarbejder igen i år om Arkitekturcaféen. Med den gule campingvogn som baggrund inviteres alle med interesse i arkitekturen til at deltage i debatter og talks. I år danner Arkitekturcaféen ramme for emner som fremtidens byer, arkitektens identitet og arbejdet med udsatte. Derudover får Arkitekturcaféen besøg af Jan Gehl til en samtale om hans liv som arkitekt.

Se på kort

Byg dit eget Nykøbing

Byer er i konstant forvandling. Huse kommer til, andre rives ned. Sådan er det også i Nykøbing Mors. Men hvordan skal Nykøbing se ud, hvis du skulle bestemme?

I Arkitektforeningens gule campingvogn kan du være arkitekt for en dag og sætte dit præg på Nykøbings gadebillede efter dit eget hoved.

Ved hjælp af et avanceret tegneprogram kan du bestemme form, størrelse, facade, med mere, på bygninger på udvalgte steder i Nykøbings gadebillede. Så snart du er færdig, kan du se din bygning i VR, lige der hvor den skal ligge mellem alle nabobygningerne. Og så får du selvfølgelig et digitalt billede af dit eget hus med hjem.

Workshoppen er åben alle dage, 10-16, bortset fra, når der er andre aktiviteter på programmet ved den gule campingvogn.

Ved Nicolai Steinø, arkitekt maa, phd, lektor, Aalborg Universitet
Åbningstider: Alle dage fra 10 - 16

Foto: Nicolai Steinø

Se på kort

Bibliotekerne

Besøg landets biblioteker når vi kommer til Kulturmødet på Mors. Vi har pakket programmet med udfordrende, seriøse og sjove aktiviteter. Du kan også komme forbi og få en tatovering eller giv dine gode råd videre til en anden generation.

Find os på Kulturpladsen. Vi glæder os til at se dig.

Åbningstider
Torsdag kl. 10-21
Fredag kl. 9-22
Lørdag kl. 9-17

Se på kort

Billedkunstens Camp

Velkommen til Billedkunstens Camp

Tag del i vores performances, workshops og mange debatter, hvor vi bl.a. diskuterer kunstpolitiske visioner, kunstig intelligens, diversitet og kunst og klima.

Campen er udsmykket udstillingsstedet LOKALE med værket “Kulturens Gruppebillede” – en foto-stand-in-bod, hvor alle inviteres til at deltage i en fælles collage-leg med at skabe et interaktivt mangfoldigt gruppebillede af alle kulturens mange aktører.

Se på kort

Bogbussen fra Sydslesvig

Kultur- og informationsformidling, dér hvor folk er og i øjenhøjde? Det meste er tilgængeligt på en skærm - alligevel sker der noget andet, når inspirationen kommer fra et levende menneske, der står lige ved siden af dig. Bogbusserne er ved at uddø i Danmark, men i Sydslesvig er de en stor succes. Vi kommer kørende til danske dagtilbud, skoler, forsamlingshuse, kultur-caféer, holdepladser i byer og på landet og helt derud, hvor kragerne vender.

Se på kort

Foreningen NORDEN

\tForeningen NORDEN er en folkelig, tværpolitisk organisation, der siden 1919 har arbejdet for udvidelse af det nordiske samarbejde. På vores stand informerer vi om vores arbejde på landsplan, herunder Norden i Skolen og Nordjobb for unge, samt i mere end 70 lokalafdelinger med bl.a. foredrag og tilbud om rejser. Og så tilbyder vi besøgende på standen at deltage i en lille quiz, hvor man kan vinde fine præmier, herunder rejser i Norden.

Se på kort

Grundtvigs nordiske Forsamlingshus

Vi har et forsamlingshus, hvor det grundtvigske livssyn er i spil. Et livssyn om frihed, ånd og fællesskab.
I år er det med fokus på det nordiske.
Har vi noget at sige hinanden i Norden i dag? Hvad med åndslivet, dannelse, folkeoplysning, klima, bæredygtighed ?

Det er et hus, der er åbent ud til alle sider.
Det er tid til foredrag, fortælling, fællessang, og snak
Kom ind, hæng ud, vær med til at lytte, samtale, debattere, synge, snakke - og gå ud i verdenen med et sind, der har fået et prik.
Desuden er der salg af bøger og plakater fra Vartov - Grundtvisk Forums hus.

Se på kort

LANDSKABSSTYRHUSET

NU KAN DU STYRE LANDSKABET!
Skal det være en gylletank eller Vild med Vilje?

Landskabsstyrhuset er en kunstinstallation der inviterer publikum til en sjov og reflekterende oplevelse. Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen har kurateret værket af Hartmut Stockter. Han har skabt et stort interaktivt værk, hvor publikum kan beslutte fremtidens landskaber med dette naturoplevelsesinstrument.
Drej på rorerne og deltag i samtalen om landskabet!

Åbningstider er torsdag fra 14 - 18, fredag fra 10 - 18 og lørdag fra 10 - 14

KØN

KØNs pop-up museum rykker formidlingen ind på Kulturmødet og tager temperaturen på kønsdebatten. Med humor, viden og aktiviteter udfordrer og inspirerer pop-up museet til overvejelser om køn, kultur og ligestilling. Kig forbi og få en snak om køn med en museumsformidler, eller udforsk udstillingen på egen hånd.

Se på kort

Lysskoven bliver til Kulturhus

Vær med, når Lysskoven forvandler sig til ét stort og inkluderende kulturhus med alt, hvad det indebærer. Hele fredag byder de danske kulturhuse nemlig op til samtale, dans, keramik, madlavning og andre kulturhus-klassikere, både på scenen og i de grønne kringelkroge omkring. Du er sikret gode grin, inspirerende indhold og fire nye hobbyer, inden dagen er omme.

Arrangør: De danske kulturhuse

Se på kort

Per Arnoldi udstiller på Holmen

Morsø Kunstforening af 1961 udstiller under Kulturmødet værker af Per Arnoldi. Udstillingens titel er Ordnede forhold, men det, man møder på Holmen, er også den velkendte Arnoldiske frækhed. Uanset indhold og teknik har samtlige Arnoldis værker to træk til fælles. De er så enkle, at man kan se, nyde og forstå dem, selv om man suser forbi i fuld fart. Og med eller uden signatur, er man aldrig i tvivl om, hvem kunstneren er. Det er gadedrengefrækt at stjæle Chaplins hat og stok eller tage patent på en palet med kun de tre grundfarver, og så lykkes med det! Og så er det at tage grøden ud af munden på kritikere og kunsthistorikere, når værkerne med et fingerknips tolker sig selv og ikke levner plads til dybsindigheder.

Morsø Kunstforening holder åbent på Holmen 7c med udvidede åbningstider under hele Kulturmødet. Se mere på mk61.dk og facebook.com/morsoekunstforening.

Se på kort

OFFroaderen//OFF - Odense International Film Festival

Kortfilm to go, tak! I uge 35 emmer Odense af kortfilm og kærlighed, når OFF - Odense International Film Festival, Danmarks eneste EFA-, Robert-, og Oscarkvalificerende filmfestival, inviterer hele verden på besøg. Men vi bringer også ud! Derfor kan du på Kulturmødet Mors besøge filmfestivalens knaldrøde minibiograf OFFroaderen, hvor vi alle dage viser lækre, kompromisløse og insisterende kortfilm. Og det er naturligvis ganske gratis!

Se på kort

OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje

Kom teltet og mød organisationer og aktivister, som sætter fokus på, hvordan vi sammen kan gøre en forskel i verden. Du kan lave kunst af genbrugsplast, bygge din drømmeby med unge fra Uganda og Kenya og nyde en kop kaffe fra nicaraguanske bønder. Alle projekter er støttet af Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje, som arbejder for at gøre globalt udsyn, solidaritet & engagement til en folkesag. Teltet har åbent hver dag fra 10-21.

Se på kort

OPHAV - Udstilling af Arkitektur og Design fra Aalborg Universitet

Studerende fra Arkitektur og Design på Aalborg Universitet har på deres bachelor-projekt arbejdet med OPHAV som case. OPHAV er navnet på det kommende oplevelsescenter på havnen i Nykøbing Mors, der skal formidle livet i og på Limfjorden.

De studerende har udarbejdet forslag til en fremtidig destinationsskabende bebyggelse og samlet deres materiale i en udstilling på dette års Kulturmøde, som inspiration til OPHAVs fremtidige skala og udformning.

Se på kort

P3 missionen

Med initiativet 'P3 Missionen: Hvad gør dig glad?' vil P3 undersøge, hvad der skal til for at forbedre trivslen hos unge. Missionen er at lytte til dem, der ved allermest om netop unges trivsel: Nemlig de unge selv. Hvad betyder noget for dig? Hvad gør dig glad? Hvem og hvad kan understøtte din trivsel? Vi fokuserer på det, der skal være meget mere af for at have det godt, og på de forandringer – store som små – der kan styrke trivslen.

P3 er at finde i deres bus på Ung Kult Camp pladsen alle tre dage.

Torsdag, d. 24.: kl. 11-17
Fredag, d. 25.: kl. 10-17
Lørdag, d. 26.: kl. 10-15

Se på kort

Scenekunstens Hus

Scenekunstens Hus vil danne rammen om en række forskelligartede arrangementer - alt fra scenekunstneriske oplevelser til politiske debatter og faglige samtaler. Kom og vær med når SceNet og Dansk Teater, i samarbejde med Limfjordsteatret, CPH STAGE, APPLAUS, Det Københavnske Teatersamarbejde, Scenit og andre brancheaktører sætter sig selv i spil og zoomer ind på aktuelle temaer. Med Scenekunstens Hus ønsker vi at styrke interaktionen mellem publikum og scenekunsten, samle branchen og sætte scenekunsten på den politiske dagsorden. Velkommen!

Se på kort

TEGN & TAL – møder på tværs

Kulturcentre er steder, hvor mennesker med mange forskellige interesser og meninger mødes. Her kommer både musikere, historiske kæmpere, skræddere, kaffe-ristere og mange flere. De har rammerne til fælles og en glæde ved mangfoldighed.

Vi vil gerne sikre de givtige møder, og derfor opfordrer vi med det særlige bordark ”Tegn & Tal” til at gæsterne i Lysskoven giver sig til at snakke med den, der sidder på anden side af bordet. Der er spørgsmål at gå i gang med, og der er samtidig plads til kreativ dialog med streger, former og farver.

Åbningstid: Fredag fra 10:00 - 20:00
Find os i Lysskoven

Se på kort

Den gode evaluering

Hvad er en god evaluering? Hvordan indsamler man den bedste respons og hvem skal man lytte til? På Ung Kult Camp 2023 vil vi give alle vores gæster muligheden for, at være med i evalueringen af dette års ungeområde på Kulturmødet. Derfor kan du torsdag og fredag bidrage med ord, tegninger, sætninger og andre kreative indspark, når vi sætter lærred og pensler op på pladsen.

Lørdag samler vi det hele til en plakat, som både bliver et minde om dette års ungeområde - og forhåbentligt en god evaluering til foreningen, Ung Kult, som får direkte respons fra gæsterne der kan udvikle og bidrage i den helt rigtige retning.

Torsdag fra kl. 12.30 - 23.00
Fredag fra kl. 09.00 - 22.00

Se på kort

VIA University College

VIA University College indtager Kulturmødet med involverende debatter og aktiviteter. Og du er inviteret med!

- Mød den søde frøken, den onde pedel eller den gode hippievikar i Escape Room
- Kast dine ønsker for fremtidens musik, leg og drama i ønskebrønden
- Vær med, når vi sætter liv til debatten om betydningen af kultur og frivillighed i bæredygtige fællesskaber
- Deltag, når Mors & Monopolet debatterer, om kultur kan løse sociale problemer
- Lyt med, når podcasten PETERgogikum sender live og taler med spændende gæster om, hvordan mennesker formes, (ud)dannes og opdrages gennem kunst og kultur

I VIAs telt på Munkegade møder du studerende, undervisere og forskere fra en række af vores uddannelser. Tag del i vores paneldebat, hvor uddannelsesverdenen og kulturverdenen zoomer ind på uddannelser i udkanten, eller besøg os torsdag og fredag aften, hvor teltet danner ramme om hyggelige sociale aktiviteter arrangeret af VIAs studerende.

VIA University College er en af Danmarks seks professionshøjskoler. Vi uddanner lærere, pædagoger, sygeplejersker, ingeniører, fysioterapeuter, designere og mange flere.

VIAs studerende deltager også på Børnenes Kulturmøde.
Vores telt er bemandet torsdag og fredag fra kl. 10-21 og lørdag formiddag

Se på kort